Ειδήσεις

Πέντε νέα έργα για τη θωράκιση του νησιού από φυσικές καταστροφές υπέγραψε ο Δήμαρχος.

Πέντε συμβάσεις έργου για τον καθαρισμό ποταμών, ρεμάτων και των χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεση απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού ενενήντα χιλιάδων (90,000) ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο της πρόληψης και θωράκισης του νησιού από φυσικές καταστροφές και άλλα αίτια.
Οι παρεμβάσεις αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου , βάσει του προγράμματος θωράκισης του νησιού, σύμφωνα με τις υποδείξεις του επιστημονικού προσωπικού του δήμου και περιλαμβάνει μία σειρά από σύνθετες εργασίες, για τη δημιουργία ικανών έργων να ανταποκριθούν σε μελλοντικές έντονες βροχοπτώσεις ή πυρκαγιές, με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Οι τρεις πρώτες συμβάσεις αφορούν την μίσθωση μηχανημάτων για τον Καθαρισμό των ΧΑΔΑ στη Δ.Ε Αρχαγγέλου, Ατταβύρου και Ιαλυσού, συνολικού προϋπολογισμού εξήντα χιλιάδων (60,000) ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους (πρόγραμμα ΣΑΤΑ). Περιλαμβάνουν μία σειρά από εργασίες για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όλων των τοπικών διαμερισμάτων ανά Δημοτική Ενότητα, όπως και τον καθαρισμό ρεμάτων ή ποταμιών, όπως και την απομάκρυνση παράνομων κατασκευών και άλλων υλικών από τις κοίτες.
Ο κος Χατζηδιάκος υπέγραψε δύο ακόμη συμβάσεις για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων, Καμείρου, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου, Λίνδου καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των τριάντα χιλιάδων (30,000) ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Οι μελέτες προβλέπουν τον καθαρισμό και την εκβάθυνση των ρεμάτων με την παράπλευρη απόθεση των προϊόντων εκσκαφών όπου είναι δυνατή και την μεταφορά τους σε χώρους απόθεσης απόρριψης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου