Ρεπορτάζ

Aναβιώνει η υπόθεση απάτης εις βάρος της “Société Générale”

Την 9η Νοεμβρίου 2020 θα εκδικαστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου μετά από αναβολές, η πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενη μια 48χρονη κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχη, πρωτοδίκως, για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που διέπραξε άγνωστο στην ανάκριση πρόσωπο, στη γαλλική τράπεζα “Société Générale” και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις της κατ’ εξακολούθηση τέλεσης και χωρίς να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Στην 48χρονη έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
Όπως έχει αποκαλύψει η “δημοκρατική”, την 13η Οκτωβρίου 2008, η 48χρονη κάτοικος Ρόδου, προσκόμισε προς κατάθεση σε λογαριασμό της 8 επιταγές συνολικού ύψους 3.680.000 ευρώ και ανέλαβε δύο μέρες μετά 680.000 ευρώ και την επομένη ακόμη 1.500.000 ευρώ.
Το ποσό των 3.680.000 ευρώ αποτελούσε μέρος καταθέσεως ύψους 4.680.000 ευρώ, το οποίο είχε εμβασθεί την 9η Οκτωβρίου 2008 στον επ’ ονόματί της λογαριασμό, ως προκαταβολή συμφωνηθέντος τιμήματος συνολικού ύψους 9.000.000 ευρώ για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου «Σαράι του Πασά» στη Μεσαιωνική Πόλη στο οποίο έχει μερίδιο.
Προς επίρρωση της συμφωνίας για την πώληση του οικογενειακού περιουσιακού της στοιχείου, προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό, που είχε συναφθεί την 2α Οκτωβρίου 2008 μεταξύ αυτής και ενός ατόμου ονόματι Michel Fournier, εκπροσώπου εταιρείας με την επωνυμία Société Générale Deconstuction.
Μετά το έμβασμα της προκαταβολής, η κάτοικος της Ρόδου ανέλαβε σε μετρητά, το ποσό των 1.000.000 ευρώ.

Την 18η Οκτωβρίου 2008 η Societe Generale ενημέρωσε ότι η συναλλαγή ήταν προϊόν απάτης σε βάρος της, ενώ όταν η κάτοικος της Ρόδου κλήθηκε για εξηγήσεις, δήλωσε ότι το ποσό των 3.180.000 ευρω,́ που είχε αναλάβει, είχε ήδη επιστραφεί στον αντισυμβαλλόμενο, λόγω ματαίωσης της αγοραπωλησίας.
H εταιρεία Societe Generale Deconstuction είναι άγνωστη στην τράπεζα Société Générale, όπως και ο Μichel Fournier, και δεν υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση μεταξύ τους. Η εταιρεία Société Générale Deconstuction, δεν υφίσταται, ενώ το όνομα Μichel Fournier εμφανίζεται στο υπαλληλικό προσωπικό 15 εταιρειών της Γαλλίας που δεν έχουν όμως σχέση με την εταιρεία Société Générale Deconstuction.
H Pοδίτισσα υποστηρίζει ότι την ευθύνη για τη συναλλαγή αυτή, για το ξέπλυμα των 4.680.000 ευρώ φέρει η τράπεζα και όχι η ίδια, επισημαίνοντας ότι πείσθηκε ότι επρόκειτο για χρήματα που της διατέθηκαν για την αγορά του ακινήτου και συγκεκριμένα ποσοστού 48,5% της ιδιοκτησίας της ίδιας και της μητέρας της στο ακίνητο της οδού Πυθαγόρα 64-69.
H “Société Générale” εμμένει ότι η Pοδίτισσα εγνώριζε ότι δεν είναι δικαιούχος του επίμαχου ποσού των 4.680.000 ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι γνωρίζοντας ότι θα της ζητηθεί από την Tράπεζα Kύπρου να αιτιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών ώστε να μπορέσει να τα αναλάβει, έπεισε τους υπαλλήλους ότι ήταν, δήθεν, δικαιούχος αυτού του ποσού που, δήθεν, αποτελούσε τίμημα για την αγοραπωλησία ακινήτου της.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης της παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Ν. Πατεράκης (Αθηνών).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου