Ρεπορτάζ

Καθολική καταδίκη από τον δήμαρχο Pόδου και αιρετούς, της επίθεσης που δέχθηκε ο αντ/ρχος Γ. Πατσάης!

Την στήριξή τους στον αντιδήμαρχο Γιώργο Πατσάη, για τα όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν στην Ψίνθο και την επίθεση που δέχθηκε, εκφράζουν δημοσίως έξι αντιδήμαρχοι με δηλώσεις τους καταδικάζοντας τα πρωτοφανή επεισόδια.
Πρόκειται για τους αντιδημάρχους Γιώργο Τριάντο, Τάσο Σπανό, Νίκο Καραμαρίτη, Νεκτάριο Φλοσκάκη, Τηλέμαχο Καμπούρη και Γιάννη Καμπούρη οι οποίοι πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του συναδέλφου τους Γιώργου Πατσάη, με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media, ενώ ακολούθησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Νικολής και ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Ευστρατίου.
Θέση πήρε επίσης και ο δήμαρχος κ. Αντ. Καμπουράκης.
Ο δήμαρχος Ρόδου
Κληθείς να σχολιάσει επεισόδιο που σημειώθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ψίνθου, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ευτυχώς ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας.
Αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους «επαναστάτες χωρίς αιτία», είναι οι βολεμένοι του χθες. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που έβαζαν και βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον, πάνω από αυτό της Ρόδου. Και των Ροδιτών. Επειδή τους ξέρουμε, κι επειδή αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα, καταφεύγουν στην ύβρη, στη χυδαιότητα, στις προσωπικές επιθέσεις, στη βία και στον χουλιγκανισμό. Ας τους χαίρονται, όσοι τους εξέθρεψαν.
Ως Δημοτική Αρχή καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα μας τρομοκρατήσει κανένας γκανγκστερικός τραμπουκισμός, όσο κι αν προσποιείται ότι φορά τον μανδύα, της τάχα «πολιτικής αντιπρότασης». Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε το νησί μας, από το κλίμα «ζούγκλας» που κάποιοι εσκεμμένα και με ιδιοτέλεια, εμμονικά καλλιεργούν.
Ο Ροδιακός λαός βλέπει, κρίνει και συγκρίνει. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα και την δέσμευσή μας στον ελεύθερο διάλογο, στις πολιτικές και στα έργα, και θα παλεύουμε καθημερινά για τη Ρόδο, που κάνει περήφανους όλους τους Ροδίτες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των αιρετών:
Γιώργος Τριάντος
Υπάρχουν λόγοι και επιχειρήματα για να αναδειχθεί μια διαφωνία που υπάρχει. Στη λογική αυτή θέση δεν έχουν η βία, οι προπηλακισμοί και η λογική του δυνατού σωματικά. Καταδικαστέα η λογική αυτή. Ο κάθε αιρετός εκτελεί το έργο που του ανατέθηκε. Αν το κάνει καλώς η κακώς αυτό δεν θα απαντηθεί με λεκτική ή σωματική βία. Θα έρθει η ώρα να κριθεί και αυτό πρέπει να γίνει με λογική, ηρεμία και δίκαια. Και στο σημείο αυτό είμαι μαζί με τον Γιώργο Πατσάη και με οποιονδήποτε άλλο δέχεται τη βία από όπου και αν προέρχεται.
Τάσος Σπανός
Οι βιαιοπραγίες και οι ακρότητες εις βάρος του χωρικού αντιδημάρχου Καλλιθέας Γιώργου Πατσάη, παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Δεν έχουν καμία σχέση με τη Ρόδο του πολιτισμού και των δημοκρατικών κανόνων. Οφείλουν όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος των ευθυνών τους σε αυτό το σκηνικό επιβολής μιας εικόνας ζούγκλας. Ιδιαίτερα οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας. Οι εικόνες αυτές δεν μας αξίζουν, δεν μας ταιριάζουν.
Νίκος Καραμαρίτης
Αναίτια, αδικαιολόγητη και προσβλητική για τον πολιτισμό, την ιστορία και τα ήθη αυτού του τόπου, ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο φίλος και συνάδελφος αντιδήμαρχος, Γιώργος Πατσάης, στη Δ.Ε. Καλλιθέας.
Όλοι μας, αιρετοί και μη, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Να είστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας για το οποίο έχουμε δεσμευτεί στο Ροδιακό λαό.
Νεκτάριος Φλοσκάκης
Οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον συνάδελφο Γιώργο Πατσάη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις παραλείψεις τους. Οι τραμπουκισμοί καταδικάζονται από όπου και αν προέρχονται και δεν έχουν καμία θέση στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας!
Tηλέμαχος Καμπούρης
Τραμπούκοι και φασίστες δεν έχουν καμία θέση στην αυτοδιοίκηση του Δήμου! Όταν κάποιος σηκώνει χέρι δεν έχει επιχειρήματα. Αρκετά πια με τους μάγκες του γλυκού νερού!!! Δεν θέλω να πιστέψω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία. Συγχαρητήρια στους αιρετούς που κράτησαν τη ψυχραιμία τους παρά τη χυδαία επίθεση που δέχθηκαν.
Γιάννης Καμπούρης
Μέσω διαλόγου και μόνο πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και να επιλύουμε τα θέματα των τοπικών κοινωνιών. Η εποχή που κάποιοι έβρισκαν λύσεις με τη βία, έχει περάσει.
Η βία έχει ισχύ μόνο στη ζούγκλα. Όποιος επενδύει στο να δημιουργούνται κοινωνικές εκρήξεις, επενδύει στο χάος, επενδύει στη μη επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, επενδύει στο μίσος και όχι στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Καμπούρης, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Ψίνθου, σχετικά με τη χωροθέτηση των μονάδων Αποβλήτων, Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).
Με σύνεση και με στόχο μόνο το καλό της ροδιακής κοινωνίας, πρέπει όλοι να επενδύσουμε στην ομόνοια και στην επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήσαμε και όχι στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων που στόχο μόνο έχουν την προβολή προσώπων.
Ας στηρίξουμε όλοι μαζί λοιπόν το διάλογο και καμία άλλη μέθοδο η οποία δεν αποφέρει αποτελέσματα θεμιτά για την τοπική μας κοινωνία, καταλήγει ο κ. αντιδήμαρχος.
Ν. Νικολής:
Με αφορμή την αναίτια επίθεση που δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Αρχαγγέλου και Ιαλυσού Γιώργος Πατσάης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Νικολής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Ο τραμπουκισμός και η άσκηση βίας σωματικής ή λεκτικής εναντίον αιρετών, αλλά και κάθε πολίτη, είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Η αναίτια επίθεση που δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Αρχαγγέλου και Ιαλυσού Γιώργος Πατσάης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας Ψίνθου, παραπέμπει σε άλλες εποχές και θίγει κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του και καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές βίας και τρομοκρατίας, προσηλωμένοι στο στόχο της προσφοράς στην κοινωνία, για το κοινό καλό του τόπου μας και των νησιών μας.
Σε μία ευνομούμενη κοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους πρακτικές. Τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούν να επιλύονται με διάλογο και όχι με τη βία.

Χρήστος Ευστρατίου
Δήλωση στήριξης του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας, Αρχαγγέλου και Ιαλυσού, Γιώργο Πατσάη
Τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν κατά τη λήξη της από 16/7/21 συνεδρίασης της Δημοτικής Ενότητας Ψίνθου, πλήττουν τον πολιτισμό και την δημοκρατία μας. Η σωματική επίθεση κατά του Αντιδημάρχου Καλλιθέας, Αρχαγγέλου και Ιαλυσού Γιώργου Πατσάη, πρέπει να προβληματίσει όσους έχουν θεσμικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και τον κάθε πολίτη όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει τους πολιτικούς εκπροσώπους του.
Θέματα που λύνονται με το δημόσιο διάλογο δεν μπορεί να οδηγούνται σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές, την ευθύνη των οποίων έχουν οι υποκινητές τους. Ο δημόσιος διάλογος πρέπει να είναι πολιτικός και μόνο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, εγείρονται υποψίες για τα κίνητρα και τους σκοπούς αυτών που προκαλούν και υποκινούν τέτοια απρεπή φαινόμενα, που μόνο αποτέλεσμα έχουν τον αποπροσανατολισμό των αιρετών και της κοινής γνώμης.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν αρμόζει στην λειτουργία των θεσμικών οργάνων και επιμένουμε στη ανοιχτή συνεργασία και τον διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες για να πετύχουμε τις ζητούμενες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου