Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX για την ζωή στην Ελλάδα την περίοδο των κλειστών τραπεζών έδωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Η παρουσιάστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό να της περιγράψει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, τις εβδομάδες που ήταν κλειστές οι τράπεζες και όσο διαρκούν τα capital control και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, κυρίως προς το εξωτερικό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την απάντηση του λέγοντας πως υπήρχαν και υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είχαμε την δυνατότητα να αγοράσουμε κάτι ούτε από την Amazon».

Λίγο αργότερα, αναφερόμενος στην κατάσταση των προηγούμενων εβδομάδων είπε ότι όλοι οι Έλληνες λειτούργησαν σκεπτόμενοι «πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε τα περιττά, να ζήσουμε με τα βασικά», ενώ όπως τόνισε: «δεν ξέραμε τι θα συμβεί, αν οι καταθέσεις μας θα κουρευτούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως συνέβη στην Κύπρο, αυτό που έλεγαν όλοι “θα περάσουμε με τα βασικά, μέχρι να δούμε τι γίνεται”».

Όπως είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, αν και επώδυνη, η συμφωνία συνέβαλε στην ενίσχυση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, κάτι που ήταν κρίσιμο για την ελληνική οικονομία.

Σημείωσε ωστόσο ότι «η όλη κατάσταση επιβράδυνε τους ρυθμούς της οικονομίας, επηρεάζοντας κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ