Ειδήσεις

”Η αναγνωρισιμότητα του Δικτύου Aegean Cuisine παράγοντας αύξησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων εστίασης”

Νίκος Παπασταματίου, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου: Η αναγνωρισιμότητα του Δικτύου Aegean Cuisine αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αύξηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων εστίασης καθώς και για την καθιέρωση του Νομού Δωδεκανήσου ως ιδανικός γαστρονομικός προορισμός

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

«Τι είναι το Δίκτυο Aegean Cuisine και γιατί κάποιος να γίνει μέλος του;», θα αναρωτιέται κανείς.
Η απάντηση είναι πως η πρωτοβουλία Aegean Cuisine είναι ένα σύστημα μελών-επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου οι οποίες επιθυμούν και υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία.  Γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού – εν προκειμένω γαστρονομικού- τουρισμού των νησιών μας. Η συμμετοχή μιας επιχείρησης στις δράσεις της πρωτοβουλίας Αegean Cuisine θα της εξασφαλίσει μια σειρά από επικοινωνιακά και εμπορικά οφέλη καθώς και πρόσβαση σε συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες από πλευράς του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, την περίοδο που διανύουμε είναι ανοικτή η Γ’ φάση πιστοποίησης εστιατορίων με βάση το πρότυπο Aegean Cuisine, προκειμένου νέες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης να ενταχθούν στο Δίκτυο και οι παλιές να ανανεώσουν το σήμα τους. Και αυτή η φάση πιστοποίησης, όπως και οι δύο προηγούμενες, θα διεξαχθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, καθώς η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει από την πλευρά των επιχειρηματιών, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας παραλαβής αιτήσεων, πέραν της καταληκτικής που είναι η Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται
την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο σύνδεσμο
http://www.ebed.gr/ebed/articles/article.jsp?context=103&categoryid=5512&articleid=10108
ή να επικοινωνούν με τη Δ.ΕΤ.Α.Π., την αναπτυξιακή του εταιρεία
στα τηλέφωνα 2241044280 και 2241044288.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου