Ένοχος απάτης κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σε 5 υποθέσεις που εκδικάστηκαν, ένας εργολάβος οικοδομών από την Ιαλυσό, που ενεπλάκη σε υπόθεση εικονικών ασφαλίσεων, που εξιχνίασαν επιθεωρητές του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου (πλέον ΕΦΚΑ).
Στον εργολάβο επιβλήθηκαν συγκεκριμένα ποινές φυλάκισης 10, 12, 10, 6 και 12 μηνών, μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε αθώο και στις 5 υποθέσεις, εξακολουθητικής πλαστογραφίας.
Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε ότι ασφάλισε εικονικά εργαζομένους σε ανύπαρκτα έργα οικοδομών προκειμένου εν συνεχεία να ενταχθεί σε ευνοϊκό νόμο για την ρύθμιση χρεών του προς το ΙΚΑ.
Στην πρώτη υπόθεση κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2012 έως τον Απρίλιο του 2013 ως ιδιοκτήτης διώροφης οικοδομής στην Παστίδα οι εργασίες στην οποία είχαν σταματήσει από το έτος 2011 στην κατάσταση των σκυροδεμάτων, υπέβαλε μισθολογικές καταστάσεις μέσω χειρογράφων και μέσω διαδικτύου για την ασφάλιση 87 εργατεχνιτών οικοδομής για εργασίες κτισιμάτων, επιχρισμάτων, πλακιδίων, χρωμάτων και περιβάλλοντος χώρου.
Στην δεύτερη υπόθεση στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 έως Μάρτιο του 2013 φέρεται σε άλλη διώροφη οικοδομή στην ίδια περιοχή οι οικοδομικές εργασίες στην οποία είχαν σταματήσει από το έτος 2010 στην κατάσταση των επιχρισμάτων, να υπέβαλε μισθολογικές καταστάσεις μέσω χειρογράφων και μέσω διαδικτύου για την ασφάλιση 87 εργατοτεχνιτών οικοδομών.
Στην τρίτη υπόθεση ο ίδιος κατηγορούμενος σε όμοια οικοδομή, οι εργασίες στην οποία είχαν σταματήσει από το έτος 2011 είχε ασφαλίσει στο διάστημα Φεβρουαρίου 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 ακόμη 87 οικοδόμους.
Στην τέταρτη υπόθεση σε οικοδομή στην Ιαλυσό οι εργασίες στην οποία είχαν σταματήσει από το έτος 2011, στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 ασφάλισε ακόμη 87 οικοδόμους.
Στην πέμπτη υπόθεση κρίθηκε ένοχος για το ό,τι στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2013 σε οικοδομή στην Σορωνή, που είχε αποπερατωθεί το έτος 2009, υπέβαλε μισθολογικές καταστάσεις για 87 εργατοτεχνίτες οικοδομών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής ενώ ο ΕΦΚΑ παρέστη ως πολιτική αγωγή με την δικηγόρο κ. Μαίρη Μητσού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ