Το φάιναλ-φορ μένει στα… Δωδεκάνησα! Από 16 έως 18 Ιουνίου η καρδιά στο ελληνικό μπάσκετ με αμαξίδιο θα χτυπάει στην Κω. Κι αυτό γιατί στο νησί του Ιπποκράτη πρόκειται να διεξαχθεί το φάιναλ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η τελική φάση τον Ιούνιο του 2016 στη Ρόδο (η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του αθλήματος), η διοργάνωση μεταφέρεται και επίσημα στην Κω, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας. Όπως είναι γνωστό, ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος έκανε αίτημα στην Ομοσπονδία για να διεξαχθεί το φάιναλ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος στην Κω, κάτι που έγινε αποδεκτό, κι έτσι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αναδειχθεί στο φιλόξενο νησί του Ιπποκράτη.
Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος δεν είναι υπόθεση μόνο της Ρόδου, αλλά ολόκληρου του νομού. Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση με επικεφαλής τον Κάλλιστο Διακογεωργίου, θέλησε να γίνει γνωστό το άθλημα σε όλα τα Δωδεκάνησα. Έτσι στο παρελθόν ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος έδωσε αγώνα επίδειξης στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Κω, εκεί όπου θα διεξαχθεί τον Ιούνιο η τελική φάση του αθλήματος. Μάλιστα πριν απ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, η ομάδα μας θα ταξιδέψει και στην Κάλυμνο για να δώσει αγώνα επίδειξης μπροστά στους κατοίκους του νησιού των «σφουγγαράδων».
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ»
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου μίλησε για τη διοργάνωση του φάιναλ-φορ στην Κω. «Από την πρώτη στιγμή, αυτό που θέλαμε είναι να γίνει γνωστό το μπάσκετ με αμαξίδιο σε όλα τα Δωδεκάνησα. Το λέει και το όνομα της ομάδας μας. Το σωματείο μας αφορά όλα τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο τη Ρόδο. Έτσι κάναμε τις επαφές που έπρεπε για να διεξαχθεί μία μεγάλη γιορτή στο νησί του Ιπποκράτη. Τις επόμενες μέρες θα μεταβούμε ξανά στην Κω για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το φάιναλ-φορ, αν και είμαι σίγουρος ότι θα έχει αντίστοιχη επιτυχία όπως και στη Ρόδο. Η Κως αγαπάει το μπάσκετ με αμαξίδιο και το είχε αποδείξει και πριν από λίγα χρόνια, όταν η ομάδα ταξίδεψε εκεί. Τώρα οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και του βορείου συγκροτήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ομάδες σε συγκλονιστικά παιχνίδια. Εμείς απ’ την πλευρά μας θα κάνουμε όπως πάντα ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε το τριήμερο στην Κω να μείνει αξέχαστο σε όλους».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ