Ρεπορτάζ

Αποζημίωση του Δήμου Ρόδου σε εταιρεία Security

Με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή που άσκησε ο εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας Security κατά του Δήμου Ρόδου.
Ο Δήμος Ρόδου υποχρεώνεται να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 22.567,94 €, με το νόμιμο και υπερημερίας τόκο 6% ετησίως από την επίδοση της αγωγής μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Ο ενάγων δραστηριοποιείται, ως έχων ιδιωτική επιχείρηση στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με έδρα τη Ρόδο.
Με την-υπ’ αριθ. 858/2/29174/1-4-2015 απόφαση του δημάρχου Ρόδου, προκηρύχτηκε μειοδοτικός διαγωνισμός, με απευθείας ανάθεση, για την παροχή υπηρεσιών «φύλαξης της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων». Ο ενάγων ως ιδιωτική επιχείρηση ανταποκρίθηκε στην αίτηση ενδιαφέροντος και κατέθεσε στο Τμήμα Προμηθειών έγγραφη προσφορά.
Η επιτροπή διαγωνισμού πρότεινε στον δήμαρχο με το από 07.04.2015 πρακτικό της, την κατακύρωση του διαγωνισμού σε αυτόν, πρόταση που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 1076/2015 απόφαση του.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η επιχείρηση του ενάγοντος, αναδείχθηκε μειοδότης. Ο ενάγων εκτέλεσε εμπροθέσμως και επιμελώς τις ανατεθείσες ως άνω υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες παρελήφθησαν από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου. Κατόπιν το εναγόμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου εξέδωσε το υπ’ αριθμόν 303 χρηματικό ένταλμα πληρωμής του οικονομικού έτους 2015, ποσού 3.092,10 ευρώ, εκδοθέν στο όνομά του ενάγοντος για την εξόφληση του πρώτου τιμολογίου σε εκτέλεση της ανωτέρω σύμβασης παροχής υπηρεσιών, το οποίο υποβλήθηκε προς θεώρηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Νομού Δωδεκανήσου.
Ωστόσο, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Δωδεκανήσου, αρνήθηκε να θεωρήσει το χρηματικό ένταλμα.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Δήμος Ρόδου αν και παρέλαβε τις υπηρεσίες του ενάγοντος ανεπιφύλακτα, δεν κατέβαλε στον ενάγοντα την αμοιβή του μέχρι σήμερα.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κώστας Χαλκιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου