Στην Ρόδο βρέθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους της χώρας) κ. Νίκος Τράκας, με αφορμή τις εκλογές που διενεργούνται στους Δήμους της χώρας ενόψει και του 46ου Πανελλήνιου Τακτικού Συνεδρίου που θα γίνει από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 2018, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον Δήμο Ρόδου κ. Φώτης Μπακίρης: «Με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Τράκα, κάνουμε μια πρώτη επαφή τώρα στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στην Ρόδο, και θα επιστρέψει τον προσεχή Μάιο για να εξετάσουμε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Δήμο Ρόδου, σε όλες τις υπηρεσίες, τα τμήματα κ.λπ. Οι δικές μας εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου από τις 8π.μ. έως τις 5μ.μ. για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Σε αυτή την διαδικασία, ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι (για την αντιπροσώπευση στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου) ενώ για την ανάδειξη νέου δ.σ. όλοι ανεξαιρέτως». Σημειώνεται ότι στις εκλογές συμμετέχουν τρεις παρατάξεις: η μία με επικεφαλής τον κ. Φώτη Μπακίρη, η δεύτερη με επικεφαλής την κα Ντέπη Μιχαηλίδου και η τρίτη με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Μωραΐτη.

Ο κ. Νίκος Τράκας
Μιλώντας ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ (ο οποίος είχε προηγουμένως συναντήσεις με τους αντιδημάρχους κ.κ. Σάββα Διακοσταματίου και Μιχάλη Παλαιολόγο), υπογράμμισε τα εξής: «Η Ρόδος έχει τις ιδιαιτερότητές της, όπως και πολλές άλλες περιοχές. Συνεπώς, πρέπει να εξετάζουμε τον κάθε Δήμο και το κάθε νησί, ξεχωριστά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Είχα την ευκαιρία να κάνω μια σύντομη περιοδεία στην Ρόδο και να επισημάνω μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Στις συναντήσεις που είχαμε με τους αντιδημάρχους, συζητήσαμε κάποια θέματα αλλά χρειάζομαι μια πλήρη εικόνα, ολοκληρωμένη και από κοινού με το νέο δ.σ. που θα προκύψει από τις εκλογικές διαδικασίες, να τα εξετάσουμε διεξοδικά σε επόμενη επίσκεψη».
Ο κ. Τράκας, τόνισε πως στόχος των δ.σ. των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στους Δήμους, είναι «να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι πολίτες –αυτό πρέπει να το παρέχουμε πρώτα εμείς οι εργαζόμενοι».
Όπως είπε, τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν όλους τους Δήμους ανά την χώρα, είναι η έλλειψη προσωπικού σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα καθώς πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι, βγήκαν νωρίς στη σύνταξη λόγω κρίσης και μνημονίων. «Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε πολλά σημεία της χώρας. Στα νησιά, αυτό το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Καταφέραμε να γίνουν προσλήψεις για την καθαριότητα ύστερα από πολύ μεγάλο αγώνα και περιμένουμε κι άλλη προκήρυξη μέσα στο προσεχές διάστημα».
Δεν παρέλειψε πάντως να στηλιτεύσει την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους του έργου της καθαριότητας, υποστηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της.
«Νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά που προέρχονται από τον πολίτη, για να αγοραστούν καινούργια οχήματα, με μόνιμο προσωπικό και ο πολίτης να ξέρει πού απευθύνεται» όπως ανέφερε.
Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί το ΥΠΕΣ στον «Καλλικράτη» ο κ. Τράκας, είπε: «Οι εξαγγελίες που κάνουν κάθε τόσο, δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους Δήμους όπως π.χ. στους παιδικούς σταθμούς. Το ίδιο ισχύει και για ενδεχόμενες νέες συνενώσεις».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ