Ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε έναν 33χρονο Ροδίτη, ιδιωτικό υπάλληλο, που κρίθηκε ένοχος διακίνησης ναρκωτικών με το ελαφρυντικό της τοξικομανίας.
Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση ένας 38χρονος, ένας 34χρονος και μια 28χρονη, κάτοικοι Ρόδου, που φέρονται να έχουν προμηθευτεί ποσότητες ηρωίνης από τον πρώτο.
Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος κατηγορήθηκε ότι την 8:30′ ώρα της 3ης Μαΐου 2017 προέβη σε πώληση άγνωστης ποσότητας ηρωίνης στον δεύτερο έξω από την οικία του.
Την 19:20′ ώρα της 4ης Μαΐου 2017 φέρεται να πώλησε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης στον τρίτο στην οδό Κιλκίς, στην Ανάληψη και την 17:00′ ώρα της 5ης Μαΐου 2017 φέρεται να πώλησε  άγνωστη ποσότητα ηρωίνης στην τέταρτη στην οδό Φλώρινας στην Ανάληψη.
Από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου προέκυψε ότι ο 33χρονος αναχώρησε αεροπορικώς από την Ρόδο για την Αθήνα και επέστρεψε την 7η Μαΐου 2017 έχοντας καταβάλει το αντίτιμο με το εισιτήριό του για την μεταφορά μιας αποσκευής.
Οταν ο 33χρονος αφίχθη στη Ρόδο και αντιλήφθηκε την ύπαρξη αστυνομικών στο αεροδρόμιο δεν παρέλαβε την αποσκευή του από τον ιμάντα, επιβιβάσθηκε σε ταξί και μετέβη στην Κρεμαστή, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί στη συνέχεια εντόπισαν την βαλίτσα του και βρήκαν εντός αυτής ένα αμάνικο μαύρο μπουφάν στην φόδρα του οποίου ήταν επιμελώς κρυμμένες έξι αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 294,5 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με 8 δισκία βουπρενορφίνης, 3 πλαστικά φιαλίδια με 90 ml μεθαδόνης έκαστο, ένα πλαστικό φιαλίδιο με 130 ml μεθαδόνης, ένα μικρό φάκελο του Ο.ΚΑ.ΝΑ – Άγιος Σάββας, τρεις κάρτες sim και απόκομμα εισιτηρίου της αποσκευής του.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 415 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του και εκεί βρέθηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,3 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη 0,7 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 0,4 γραμμαρίων, 20 δισκία VULBEGAL, 12 δισκία XANAX, ένα STEDON και μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Απολογούμενος δήλωσε τοξικομανής και άτομο εξαρτημένο από 20ετίας.
Υποστήριξε ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να απεξαρτηθεί ενώ τόνισε ότι κατέθεσε σε βάρος έμπορου ναρκωτικών και τυχόν επιστροφή του στις φυλακές ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.
Ισχυρίστηκε ότι ενώ ήταν επί ενάμιση χρόνο καθαρός, τον πλησίασαν παλιοί γνωστοί και τον έριξαν πάλι στην χρήση ηρωίνης.
Υποστήριξε ότι μετέβη στην Αθήνα για να αγοράσει ηρωίνη σε χαμηλή τιμή. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν πώλησε στους τρεις συγκατηγορούμενούς του ναρκωτικά αλλά ότι αντάλλαξαν χάπια.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ