Διεθνής κοινότητα, αντιφρονούντες και ΜΜΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατηγορούν τον Ερντογάν ότι προσπαθεί να επαναφέρει τα σύνορα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, δρώντας ως αποσταθεροποιητικό κράτος στις γειτονικές του χώρες και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να “πατήσει πόδι” σε όσες έχουν πόλεμο.

Σε ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος, πήγε ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποίησε εκ νέου το δόγμα που περιλαμβάνει το ρητό “τα σύνορα της καρδιάς μας”, αναφερόμενος στους Oθωμανούς, όμως αυτή τη φορά, δεν αναφέρθηκε στο Αιγαίο, αλλά παντού αλλού!

Μιλώντας πριν από λίγες ώρες, ο Ερντογάν, ως άλλος Αδόλφος Χίτλερ, εξέφρασε την επιθυμία να επεκτείνει τα σύνορα της χώρας του απείλησε άπαντες όσοι θέλουν να αντιταχθούν σε τέτοια σχέδια. Είπε ότι “η Τουρκία δεν μπορεί να περιορίζεται εντός των 780.000 τ.μ. των συνόρων της. Η Μιζράτα, το Χαλέπι, η Χομς και η Χασάκα είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων αλλά είναι εντός των φυσικών και συναισθηματικών μας ορίων. Θα αντιμετωπίσουμε όσους περιορίζουν την ιστορία μας σε μόνο 90 χρόνια”.

 

صحيفة المرصد الليبية@ObservatoryLY

فيديو | أردوغان : لايمكن أن تبقى محصورة داخل حدود 780 ألف كيلومتر مربع لأنها أكبر ، فقد تكون و و و خارج حدودنا الفعلية لكنهم داخل حدودنا العاطفيةوالقلبية والجسدية وسنتصدى لمن يحاول تحديد تاريخنا بـ 90 عام فقط. ترجمة @TurkeyAffairs

Ενσωματωμένο βίντεο
127 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πέτρος Κράνιας

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ