Τοπικές Ειδήσεις

Holiday Check: Aύξηση 3% για τη Ρόδο από τις γερμανόφωνες αγορές

Σταθερότητα εμφανίζουν οι κρατήσεις για Ελλάδα από τις γερμανόφωνες αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το money-tourism.gr, στις πρώτες 7 εβδομάδες του 2019. Η ίδια εικόνα εξάγεται και από τα στοιχεία των κρατήσεων, από την 1η Νοεμβρίου 2018, που ουσιαστικά ξεκίνησαν οι προκρατήσεις των τουριστών για την καλοκαιρινή περίοδο του 2019.

Πιο αναλυτικά:

στις πρώτες επτά εβδομάδες του 2019, οι κρατήσεις προς Ελλάδα εμφανίζουν μείωση 3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018. Σημειώνεται ότι στο συγκεριμένο περυσινό σημείο, οι προκρατήσεις για Ελλάδα to 2018, σε σύγκριση με το 2017, εμφάνιζαν αύξηση 20%. κερδισμένη φέτος είναι η Τουρκία, που εμφανίζει αύξηση 21%, έναντι αύξησης 74% πέρυσι, υπολειπόμενη ωστόσο, σαφώς των περυσινών επιδόσεων. στα «κόκκινα»είναι η Αίγυπτος με μείωση 8%, έναντι αύξησης 73% πέρυσι σε σύγκριση με το 2017 η Ισπανία εμφανίζει μικρή αύξηση 2%, έναντι μείωσης 8% πέρυσι η Κύπρος εμφανίζει μείωση 24%, έναντι αύξησης 37% πέρυσι, εξέλιξη που γεννά προβληματισμό από την έναρξη των προκρατήσεων, τον Νοέμβριο 2018, η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις 1%, μείωση στις διανυκτερεύσεις 2% και αύξηση στα έσοδα 1%.

Οι προορισμοί

Από την αρχή των προκρατήσεων οι ελληνικοί προορισμοί, παρουσιάζουν μια μικτή εικόνα, ως εξής: Η Κρήτη εμφανίζει μείωση 2%, η Ρόδος αύξηση 3%, η Κως αύξηση 3%, η Κέρκυρα αύξηση 15%, η Πελοπόνησος αύξηση 25%, η Χαλκιδική μείωση 12%, η Ζάκυνθος είναι αμετάβλητη, η Θάσος αύξηση 7%, η Μύκονος μείωση 15% και η Σαντορίνη αύξηση 1%.

Σε Κρήτη και Ρόδο, που το HolidayCheck, διατηρεί αναλυτικά στοιχεία,στην μεν Κρήτη, Χερσόνησος και Γεωργιούπολη εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις, με Άγιο Νικόλαο, Χανιά και Ρέθυμνο να εμφανίζουν αυξήσεις, στη δε Ρόδο, Φαληράκι και Κολύμπια εμφανίζουν αύξηση στις προκρατήσεις.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου