Τοπικές Ειδήσεις

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ο εξοπλισμός της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων,  του Νοσοκομείου Ρόδου

Με την δημιουργία και του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, το οποίο η Περιφέρεια στηρίζει μελετητικά και οικονομικά, οι ογκολογικοί ασθενείς  των νησιών θα έχουν επαρκή περίθαλψη, πολύ κοντά στον τόπο τους

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης και λειτουργίας ολοκληρωμένης Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου, δρομολογείται με την συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αικατερίνη Χατζηστρατή, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων της διαμόρφωσης των χώρων και της προμήθειας εξοπλισμού για την δημιουργία Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων,  η οποία θα στεγαστεί στους χώρους της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η οικονομοτεχνική μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που είναι και ο  Φορέας Υλοποίησης.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει με την ολοκλήρωση εκτέλεσης του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου λειτουργεί από το περασμένο Ιούνιο, δεχόμενη ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς. Η επίσημη παρουσίαση της έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Με την ίδρυση και λειτουργία  της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), καθώς και με την δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, που επίσης στηρίζει η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της, οικονομικά αλλά και μελετητικά, σε βάθος χρόνου, θα έχει διαμορφωθεί ένα εντελώς  διαφορετικό  περιβάλλον στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σε ό,τι αφορά την υγειονομική θωράκιση της Ρόδου και των άλλων νησιών   των νησιών, αφού οι ογκολογικοί ασθενείς  θα έχουν επαρκή περίθαλψη, πολύ κοντά στον τόπο τους.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου