Ρεπορτάζ

Νέα προκήρυξη για την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου

Εγκρίθηκε αρμοδίως από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών το πρακτικό της Επιτροπής Στέγασης Δημόσιων Υπηρεσιών με το οποίο προτείνεται η αύξηση του τιμήματος για την μίσθωση ακινήτου για στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου σε 4.200 € τον μήνα.

Η απόφαση αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου που θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό – πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» και ο τρίτος διαγωνισμός (Β’ Επαναληπτική Μειοδοτική Δημοπρασία) για την ενοικίαση ενός ιδιωτικού ακινήτου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των 3.400 € έχει αποβεί άγονος.
Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 461,25 τ.μ. περίπου ήτοι συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 369,00 τ.μ. (συνολική ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 235,00 τ.μ. περίπου, συνολική ωφέλιμη επιφάνεια λοιπών χώρων 134 τ.μ. περίπου) και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, διάδρομοι εξυπηρέτησης χώρων, κ.λ.π.) 92,25 τ.μ..
Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στη νήσο Ρόδο, να είναι αποπερατωμένο και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης / κλιματισμού για τη στέγαση της ως άνω Υπηρεσίας, με διάρκεια μίσθωσης δώδεκα (12) έτη σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις.
Από την 10η Σεπτεμβρίου 2019 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της οδού Αλ. Διάκου έχει καλέσει εξωδίκως το Ελληνικό Δημόσιο να αποδώσει τη χρήση του σε προθεσμία ενός μηνός προειδοποιώντας ότι θα επιδιώξει δικαστικά την απόδοση του. Σημειώνεται ότι η μίσθωση έχει λήξει από την 18η Δεκεμβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου