Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πλατεία Κύπρου με στόχο τη στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό .

Το παρόν έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ κ. Αντωνόπουλος και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιακος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτριλης , ο Χωρικός Αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανήσου κ. Κόκκινος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης , ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κ. Κ Ρακόπουλος , η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιουχων ΙΚΑ κα Γ. Φαρμακίδου, η κα Ν. Μιχαηλίδη εκ μέρους της ΟΓΕ , ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Πότσος ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Μιχάλης Κατσουράκης το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Γιαννόπουλος ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ. Σαρρής και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές.

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μίλησαν η Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου κ. Ελένη Αγγελη και η Γραμματέας κ. Μαρία Σαρικά.

» Το νοσοκομείο μας, το πιο μεγάλο και μάχιμο σε όλη τη Δωδεκάνησο, λειτουργεί, μόνο με το ένα τρίτο των νοσηλευτών που πρέπει να έχει. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση πλήρωση των θέσεων του προσωπικού εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για την υγεία των περιθαλπτομένων όσο και των ίδιων των εργαζομένων στο νοσοκομείο «, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αγγελη.

Στα προβλήματα που ταλανίζουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ κ. Αντωνόπουλος.
» Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Ή Ελλάδα αναστεναζει με το τρίτο μνημόνιο. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία τώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα «, τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί αναφέρθηκε από την ΠΟΕΔΥΝ και ο κ. Γιάννης Μανουσάκης.
» Συγχαίρω το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου που πήρε πάνω του τη μάχη για να γίνουν προσλήψεις. Σαν κοινωνικοί φορείς πρέπει να πάρουμε θέση. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα «, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σ Χατζησάββας.

«Τα προβλήματα του τομέα υγείας μας αφορά όλους . Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σηκώνουν μεγάλο βάρος . Έχουμε υποχρέωση όλοι να δώσουμε μάχη για να γίνουν αυτά που πρέπει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φώτης Χατζηδιακος.

» Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που ανέδειξαν το πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε αγώνα για τη στελέχωση του νοσοκομείου. Πρέπει και οι έχοντες την ευθύνη να δώσουν λύση. Σήμερα έγινε η αρχή «, τόνισε ο κ. Χ Κόκκινος .

Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα που εκδόθηκε από το Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου.
Αναγνώστηκαν και μηνύματα που εστάλησαν από εργαζόμενους άλλων νοσοκομείων της χώρας.

συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με συναυλία.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ