Έως την 16η Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι, η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε λάβει καμία πληροφορία από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που να προειδοποιεί σχετικά με το γεγονός ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο φερόμενος εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, εισήλθε στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ.

«Καμία πληροφορία που να προέρχεται από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, απ’ όπου θα μπορούσε να έχει διέλθει προτού φθάσει στη Γαλλία, δεν μεταβιβάστηκε σε εμάς», τόνισε ο Καζνέβ.

«Μόλις την 16η Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι υπηρεσίες πληροφοριών χώρας εκτός της Ευρώπης, μάς προειδοποίησαν ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την παρουσία του στην Ελλάδα».

«Η συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι κρίσιμης σημασίας (…). Είναι επείγον η Ευρώπη να ανασυνταχθεί, να οργανωθεί, να αμυνθεί εναντίον της τρομοκρατικής απειλής», υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμπααούντ φαίνεται πως εμπλέκεται στις 4 από τις 6 τρομοκρατικές απόπειρες που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία από την άνοιξη, προσέθεσε ο Καζνέβ.

newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ