ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Μεταφορών Τουρκίας: “Τέλη του 2025 το Κέντρο Παρακολούθησης πλοίων στα Κατεχόμενα – Θα διαχειριζόμαστε τη Γαλάζια Πατρίδα”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΚΙΑ

«Θα αυξή­σουμε και τη δύναμή μας και θα είμαστε σε ένα καλύ­τερο σημείο στην Κύπρο από αυτή την άποψη» δήλωσε ο Τούρκος υπουρ­γός

Ηκα­το­χική Τουρκία ανα­βαθ­μί­ζει και ενι­σχύει τις στρα­τιω­τι­κές υπο­δο­μές της στα Κατε­χό­μενα. Ο Τούρκος Υπουρ­γός Συγκοι­νω­νιών και Υπο­δο­μών Αμπ­ντουλ­κα­ντίρ Ουρά­λο­γλου, έχει ανα­κοι­νώ­σει ήδη από το καλο­καίρι, ότι έχει ξεκι­νή­σει «το έργο Σύστημα Υπη­ρε­σιών Δια­κί­νη­σης Πλοίων στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, το οποίο θα στηθεί στην ‘’ΤΔΒΚ’’ με σκοπό την αύξηση της δρα­στη­ριό­τη­τάς μας στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο».

Κατά πάσα πιθα­νό­τητα θα τεθεί σε λει­τουρ­γία προς το τέλος του επό­με­νου έτους το κέντρο παρα­κο­λού­θη­σης πλοίων στην κατε­χό­μενη Κύπρο, δήλωσε ο Υπουρ­γός Μετα­φο­ρών της Τουρ­κίας Αμπ­ντουλ­κα­ντίρ Ουρά­λο­γλου. Ανέφερε πως «με αυτό θα δια­χει­ρι­ζό­μα­στε όχι μόνο την κίνηση των πλοίων, αλλά και τη γαλάζια πατρίδα».

Σε συνέ­ντευξή του στο ειδη­σε­ο­γρα­φικό πρα­κτο­ρείο Ανα­ντο­λού, ο Τούρκος Υπουρ­γός είπε πως «τώρα, φυσικά, εμείς πρέπει να δια­χει­ρι­ζό­μα­στε όλες τις μορφές κυκλο­φο­ρίας και των πλοίων και της ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας. Υπό αυτή την έννοια, το σύστημα αυτό δεν δια­χει­ρί­ζε­ται μόνο την κυκλο­φο­ρία των πλοίων, αλλά και όλα τα εναέρια οχήματα».

Συγκε­κρι­μένα σε ερώτηση δημο­σιο­γρά­φου για τη συμ­φω­νία με την ‘ΤΔΒΚ’  που έχει υπο­γρα­φεί για αυτό το σύστημα υπη­ρε­σιών κυκλο­φο­ρίας πλοίων. (ship traffic services system) και ποια είναι η τελευ­ταία κατά­σταση του έργου αυτού ο  Α. Ουρά­λο­γλου, απά­ντησε: Έχουμε αρχίσει να εργα­ζό­μα­στε για τη δημιουρ­γία ενός κέντρου εκεί, ούτως ώστε να δια­χει­ρι­ζό­μα­στε όχι μόνο την κίνηση των πλοίων, αλλά και τη Γαλάζια Πατρίδα της χώρας μας και της Κύπρου.

Κατά πάσα πιθα­νό­τητα θα το θέσουμε σε λει­τουρ­γία προς το τέλος του επό­με­νου έτους. Θα αυξή­σουμε και τη δύναμή μας και θα είμαστε σε ένα καλύ­τερο σημείο στην Κύπρο από αυτή την άποψη.

Ανα­φέρ­θηκε στη συντριβή του ελι­κο­πτέ­ρου που μετέ­φερε τον απο­βιώ­σα­ντα Ιρανό Πρόεδρο Εμπρα­χίμ Ραϊσί, λέγο­ντας πως «επειδή εμείς είμαστε το κέντρο για την εναέρια κυκλο­φο­ρία σε αυτή την περιοχή, έχουμε την δυνα­τό­τητα να λαμ­βά­νουμε τα σήματα όλων των ειδών της ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας. Και μας είχαν ρωτήσει αμέσως αν ήρθε ένα τέτοιο σήμα, αλλά δεν είχε έρθει. Είτε αυτό το σύστημα ήταν απε­νερ­γο­ποι­η­μένο για λόγους ασφα­λείας είτε δεν υπήρχε ένα τέτοιο σύστημα στο αερο­σκά­φος, οπότε δεν μπο­ρού­σαμε να το εντο­πί­σουμε».

Ο Τούρκος Υπουρ­γός είπε ότι «έχουμε αρχίσει να εργα­ζό­μα­στε για τη δημιουρ­γία ενός κέντρου εκεί, ούτως ώστε να δια­χει­ρι­ζό­μα­στε όχι μόνο την κίνηση των πλοίων, αλλά και τη γαλάζια πατρίδα της χώρας μας και της Κύπρου». Κατά πάσα πιθα­νό­τητα θα το θέσουμε σε λει­τουρ­γία προς το τέλος του επό­με­νου έτους, συμπλή­ρωσε.

«Θα αυξή­σουμε και τη δύναμή μας και θα είμαστε σε ένα καλύ­τερο σημείο στην Κύπρο από αυτή την άποψη», είπε.

Δηλαδή, συνέ­χισε, «εμείς στην Κύπρο έχουμε μια πολύ σοβαρή συμβολή, όχι μόνο όσον αφορά την κίνηση των πλοίων, αλλά και όσον αφορά τους ενα­έ­ριους δια­δρό­μους. Για παρά­δειγμα, όταν υπάρχει απεργία στις αερο­με­τα­φο­ρές στην Κύπρο, εμείς παρέ­χουμε αυτή την υπη­ρε­σία απευ­θείας από την Τουρκία».

Όταν δημιουρ­γή­σουμε το σύστημα δια­χεί­ρι­σης της κυκλο­φο­ρίας των πλοίων, θα έχουμε αυξήσει τόσο τη δύναμή μας στις θάλασ­σες όσο και στον αέρα, κατέ­ληξε.

Πηγή : pentapostagma.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.