- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Άτυπη Υπουργική Σύνοδος για τις Μεταφορές και τη Ναυτιλία στη Λευκωσία, με συμμετοχή της κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ.
- Στη σύνοδο συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός των ευρωπαϊκών λιμένων και σιδηροδρόμων, με έμφαση στην ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα.
- Η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε την ανάγκη ενσωμάτωσης των λιμένων στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών για τους σιδηροδρόμους.
- Καλωσόρισε την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Λευκωσίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης στους ναυτικούς.
- Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επεσήμανε την ανάγκη στρατηγικών επενδύσεων στο ανθρώπινο δυναμικό της ναυτιλίας, προωθώντας την ισότητα και την εκπαίδευση στον τομέα.
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η Άτυπη Υπουργική Σύνοδος για τις Μεταφορές και τη Ναυτιλία στη Λευκωσία της Κύπρου, όπου συμμετείχε η επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού.
Κρίσιμα θέματα που συζητήθηκαν στην άτυπη Υπουργική Σύνοδο ήταν το μέλλον των ευρωπαϊκών λιμένων καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η εναρμόνιση των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων. Η κ. Βόζεμπεργκ στις παρεμβάσεις της αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ασφαλείας, της ανταγωνιστικότητας και της συνδεσιμότητας των ευρωπαϊκών λιμένων αλλά και στην ανάγκη περαιτέρω ενσωμάτωσής τους στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (TEN-T). Για τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών αλλά και της ενίσχυσης της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τους Σιδηροδρόμους (ERA).
Παράλληλα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής καλωσόρισε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Λευκωσίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι η επένδυση στους ναυτικούς και το ναυτιλιακό επάγγελμα αποτελεί στρατηγική αναγκαιότητα για τη μετάβαση της ναυτιλίας στη νέα πράσινη και ψηφιακή εποχή.
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ συμμετείχε επίσης ως κεντρική ομιλήτρια στην υπουργική διάσκεψη ενδιαφερόμενων μερών για τους ναυτικούς, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, κ. Μαρίνας Χατζημανώλη, με κεντρικό θέμα το ρόλο των ναυτικών και το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Κατά την τοποθέτησή της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η Ευρώπη οφείλει να επενδύσει στρατηγικά στο ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του ναυτικού επαγγέλματος και προωθώντας την ισότητα, με ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στη ναυτιλία. Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία μιας δίκαιης και ανθρωποκεντρικής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

.gif)














