Συνεντεύξεις

«Μετά τις εκλογές, οι εκπλήξεις θα είναι απανωτές»

«Μετά τις εκλογές οι εκπλήξεις θα είναι απανωτές!» Αυτό δηλώνει σήμερα σε συνέντευξη του στην «δημοκρατική» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κ Παύλος Χρηστίδης αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατάσταση όπως θα διαμορφωθεί μετά από ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές.
Σχολιάζει επίσης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, μιλάει για τα μέτρα που αφορούν στους ανεμβολιαστους, αλλά και στον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Επιπρόσθετα, εκτιμά, πως μετά την εκλογή προέδρου, το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.
• Κύριε Χρηστίδη, να ξεκινήσουμε από το θέμα της πανδημίας. Ποια είναι η γνώμη σας για τα μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει ομολόγησε ότι απέτυχε τελικά στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου ‘τείχους ανοσίας’. Ένα χρόνο πριν ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψεκασμένους τους ανθρώπους που είχαν επιφυλάξεις και φόβους για το εμβόλιο, δημιουργώντας μεγάλη αντίδραση και σύγχυση. Ένα χρόνο τώρα δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει πραγματικά τους πολίτες, ενισχύοντας το ΕΣΥ. Έμεινε στα χειροκροτήματα. Πραγματικά η Κυβέρνηση άφησε την πολυφωνία να μετατραπεί σε οχλαγωγία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα και αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοινωνία.
Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής παρόλη την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους. Είναι η καλύτερη άμυνα στον κορωνοϊό.
• Τα σχολεία άνοιξαν αλλά με 25 παιδιά ανά τάξη, με μοναδική άμυνα τα self tests. Τα δε πρωτόκολλα κλεισίματος μιας τάξης δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Τι προτείνετε;
Καταρχάς να ελπίσουμε και να ευχηθούμε μια ασφαλή και αποδοτική χρονιά, χωρίς κινδύνους για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών και χωρίς μαθησιακά κενά. Ας ελπίσουμε, γι’ αυτό πραγματικά…γιατί αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση είναι πάλι προχειρότητα και αστοχίες.
Η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με πέρσι. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε και ο συνωστισμός στις τάξεις συνεχίζεται με 25 παιδιά ανά τάξη.
Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο, θα κλείνει τμήματα μόνο όταν κολλούν μαζικά οι μαθητές και τότε θα έχουνε πια μεταφέρει τον ιό και στις οικογένειές τους… Έλεος, πραγματικά! Εμείς καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας να εμβολιασθούν και επισημαίνουμε την ανάγκη ο ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία για ελέγχους, για ενημέρωση, τεστ , αλλά και για ενίσχυση των εμβολιασμών.
• Πώς είδατε τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ; Θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες;
Από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υφίσταται πολιτική πίεση. Ωστόσο, αντί την μετατρέψει σε μια τοποθέτηση με στρατηγικά στοιχεία, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε μόνο σε προεκλογικές παροχές, μέτρα προσωρινού χαρακτήρα και με ημερομηνία λήξης, προσπαθώντας παράλληλα να στοχεύσει σε κοινωνικές ομάδες που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα.
Όπως οι νέοι, για τους οποίους επιχείρησε με μέτρα- ασπιρίνες να σιγάσει τις αντιδράσεις για την κυβερνητική πολιτική, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την αύξηση-κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα Πανεπιστήμια με την ειδική βάση εισαγωγής.
Με τις εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι αφήνει εντελώς απέξω τους γεωργούς και τους καλλιεργητές, ενώ έκανε ακόμη μία φορά ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιτίθεται στα συμφέροντα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Παρόλο μάλιστα που βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
• Πώς σχολιάζετε την τοποθέτηση του πρώην επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό; Τελικά, η ΝΔ έχει ένδεια στελεχών;
Αγαπητή κ. Ντόκου, η μεταγραφή του κ. Στυλιανίδη δεν θα καλύψει σε καμία περίπτωση το φιάσκο της επιλογής Αποστολάκη. Ο πρωθυπουργός με την υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έχει ένδεια στελεχών και αυτό είναι πια εμφανές.
Στα 2 χρόνια διακυβέρνησης ο κ Μητσοτάκης ξέμεινε από στελεχιακό δυναμικό. Ούτε μητρώο στελεχών, ούτε Κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε παλιότερα ή νεότερα στελέχη της ΝΔ του έκαναν για να καλύψει αυτό το κενό.
Ο καθένας στο τέλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όταν έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός θα επιλέξει για το αν θέλει να επιβραβεύσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που έχει να κάνει μόνο με την επικοινωνία και όχι την πολιτική ουσία. Δύο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους και αδιαφορεί για τους πολλούς και αυτό σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο εμφανές.
• Πού βρίσκεστε σχετικά με την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και πώς θα προχωρήσει η διαδικασία;
Η εσωτερική μας διαδικασία γίνεται πάντα με βάση το καταστατικό και άρα δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίζει γύρω από αυτό το ζήτημα. Έχουμε μακρά παράδοση εσωτερικών αναμετρήσεων που πάντοτε είχαν τις εντάσεις τους αλλά πάντοτε μας έβγαζαν πιο δυνατούς και ισχυρούς. Άρα εδώ το κρίσιμο είναι να ακουστούν όλες οι φωνές, να διαμορφωθούν πλατφόρμες να μπει κόσμος στη διαδικασία της συμμετοχής και γι αυτά τα ζητήματα είμαι πολύ αισιόδοξος.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε τα τελευταία 6 χρόνια με τη Φώφη Γεννήματα, το κυρίαρχο ζήτημα ήταν και είναι το ζήτημα της πολιτικής μας αυτονομίας , ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ μέσα από το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.
Εμείς δεν έχουμε σταματήσει ούτε μια μέρα να ασχολούμαστε με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.
Αυτός είναι ο ρόλος τον οποίο μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, αυτή αν θέλετε είναι και η επιθυμία των πολιτών οι οποίοι μας στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στην πρώτη γραμμή θα μοχθήσουμε και στα επόμενα χρόνια για να διαμορφώσουμε μια παράταξη η οποία θα γίνει ξανά πρωταγωνιστική.
• Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύει πάλι σε αυτοδυναμία. Τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ την επόμενη ημέρα σε αυτές τις περιπτώσεις;
Κα Ντόκου, μετά τις εκλογές οι εκπλήξεις θα είναι απανωτές και ενδιαφέρουσες, να είστε σίγουρη γιαυτό. Όπως είπε και η Φώφη Γεννηματά στη ΔΕΘ για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής μπροστά μας ανοίγονται ουσιαστικά δυο δρόμοι.
Είτε θα σφυρηλατήσουμε μαζί με τους πολίτες ένα νέο πράσινο, κοινωνικό συμβόλαιο, είτε το περίφημο «Green Deal» θα δώσει τη θέση του σε άλλο ένα, απαρχαιωμένο οικονομικό deal, πελατειασμού και συντήρησης. Η δική μας πορεία είναι αταλάντευτη.
Αλλαγή με αυτοδύναμη πορεία. Τελεία και παύλα. Η Ελλάδα αποζητά την νέα Αλλαγή μετά την αποτυχία των Κυβερνήσεων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τώρα της ΝΔ. Αλλαγή δίκαιη, βαθιά ανθρώπινη, παραγωγική, δημοκρατική. Για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου