Ρεπορτάζ

Τριήμερη προθεσμία στον αυθαίρετο καταληψία που ξυλοκόπησε μηχανικό του Δημοσίου

Τα πρώτα διοικητικά μέτρα εις βάρος αυθαίρετου καταληψία – καντινιέρη, που διατηρεί επί του αιγιαλού στην παραλία των Αφάντου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του γκολφ Αφάντου επιχείρηση, που μόνο τροχήλατη καντίνα δεν θυμίζει, άσκησε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Την 5η Σεπτεμβρίου 2019 μηχανικός της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ξυλοκοπήθηκε αγρίως, από τον υπόλογο, προκειμένου να μην ασκήσει το υπηρεσιακό του καθήκον.
Στο έγγραφο, που απέστειλε η ΚΥΔ στον αυθαίρετο καταληψία, αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Τριήμερο απομάκρυνσης από κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου.
Σε συνέχεια αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από μηχανικό της υπηρεσίας μας, την 05-09-2019, στην παραλιακή περιοχή “ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ”, Δήμου Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι δραστηριοποιείστε και καταλαμβάνετε αυθαίρετα και παράνομα τμήμα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου στην προαναφερόμενη περιοχή, δια της εκμετάλλευσης καντίνας και κατασκευών – εναποθέσεων που εγκαταστήσατε στο χώρο, με σκοπό την εξυπηρέτηση της εν λόγω επιχείρησης – καντίνας.
Παρακαλούμε όπως εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) ημερών από την λήψη του παρόντος εγγράφου εγκαταλείψετε το χώρο και επαναφέρετε τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι για την προαναφερόμενη δράση σας η υπηρεσία μας θα λάβει μέτρα προστασίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Πιθανές αντιρρήσεις – ισχυρισμούς ως προς τα αναφερόμενα έχετε τη δυνατότητα να τις εκφράσετε, εγγράφως στην υπηρεσία μας εντός της ίδιας ως άνω αναφερόμενης προθεσμίας».
Θυμίζουμε ότι μηχανικός της ΚΥΔ μετέβη την 5η Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί στην παραλία Αφάντου, προκειμένου να εκτελέσει εντολή του προϊσταμένου της υπηρεσίας, περί καταγραφής των αυθαιρέτων στην παραλιακή ζώνη.
Πράγματι μετέβη στο σημείο απέναντι από το club house του γκολφ Αφάντου προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος των αυθαιρεσιών που έχουν συντελεστεί (πέργκολες, βάσεις κλπ) και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία στην υπηρεσία για την έκδοση σχετικού πρωτοκόλλου.
Πλην όμως ο ιδιοκτήτης της καντίνας του επιτέθηκε, τον προπηλάκισε και τον χτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.
Ο μηχανικός υπέβαλε, μήνυση, ενώ ταυτόχρονα μετέβη στο νοσοκομείο για να εξασφαλίσει σχετική ιατροδικαστική βεβαίωση.
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ενημέρωσε εξάλλου τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ο οποίος έδειξε από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης και για την υγεία του υπαλλήλου, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον επέδειξε και η γενική γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου