Το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφτηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κρητικός προκειμένου, όπως επιτάσσει το πολιτικό… savoir vivre, να ενημερώσει τον πρώτο πολίτη του τόπου ότι θα ξεκινήσει επαφές στις υπηρεσίες και στα δημοτικά διαμερίσματα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Γνωριζόμαστε από παλιά και γνωρίζουμε όλοι μας τα προβλήματα και τις προκλήσεις. Το κυριότερο πρόβλημα για το δήμο είναι η οικονομική του αυτοτέλεια και θα παλέψουμε γι’ αυτό από όποια θέση κληθούμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας. Θα καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις μας στο πλαίσιο του προεκλογικού μας αγώνα και πιστεύω ότι μέσα από την υγιή πάντα αντιπαράθεση, θα οδηγηθούμε στη σύνθεση των απόψεων», τόνισε ο κ. Κρητικός.
Ο συνεργάτης του κ. Κρητικού, Γιώργος Σάββενας δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να εγκαινιάσουμε κάτι καινούριο ως παράταξη. Έχετε μπροστά σας ανθρώπους που μπορεί να ασχολούνται για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι όμως ενεργοί πολίτες που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν μακριά από τα αυτοδιοικητικά όργανα. Όραμά μας, είναι να φέρουμε το νέο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βλέπουμε την απλή αναλογική ως ευκαιρία για σύνθεση ακόμη και εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες. Στους συλλόγους που είχα δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν, είχαμε, κύριε δήμαρχε, διαφορετική άποψη σε σοβαρά θέματα που απασχολούν την πόλη. Είμαι πεπεισμένος πως αν είχα ένα θεσμοθετημένο ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο, ίσως η τροπή ορισμένων πραγμάτων και δη το ζήτημα του υποσταθμού του Αγίου Νικολάου-για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους-να είχε καλύτερη τροπή. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πρόκληση νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι στους χώρους που δραστηριοποιούνται, να διεκδικούν μία θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Ευελπιστώ ότι η σύνθεση αυτών των διαφορετικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων απόψεων, θα βοηθήσει αυτούς που έχουν την αυτοδιοικητική εμπειρία».
Ο δήμαρχος Ρόδου ευχήθηκε στον ανθυποψήφιό του κ. Δημήτρη Κρητικό και στους συνεργάτες του καλή επιτυχία. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η οικονομική αυτοτέλεια του δήμου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν η πιο δύσκολη θητεία στην πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την μεταπολίτευση, λόγω των κάπιταλ κοντρόλ, της κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ, τις τροποποιήσεις του νόμου σχετικά με τις δημοπρατήσεις έργων κλπ.
Προσφέρθηκε ανά πάσα στιγμή να ενημερώσει τον κάθε υποψήφιο για την κατάσταση του δήμου. Είπε δε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η απολογιστική συνέλευση για τα οικονομικά του δήμου και τα έργα που υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί. Για μία ακόμη φορά, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι ο δήμος Ρόδου έχει καταφέρει να δημοπρατήσει 75 διαφορετικά έργα, να έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι και λόγω των περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών να μην είναι δυνατό να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ