Πλούσιος ο απολογισμός του τομέα Ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Ρόδου. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτογενούς τομέα και εμπορίου, αναφερόμενος στον απολογισμό του 2018 και σε όλα τα τρέχοντα θέματα.
Όπως είπε ο κ. Πόκκιας στις 15 Ιανουαρίου 2018 έληξε η μεταβατική περίοδος για την ανανέωση των μικροπωλητών και των αδειών υπαίθριου εμπορίου. Όσοι είχαν εκκρεμότητες κατέθεσαν αίτημα για την ανανέωση των αδειών τους που θα αξιολογηθούν. «Είμαστε σε καλό δρόμο να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία. Από την αρχή της θητείας μας ασχολούμαστε εντατικά με το θέμα αυτό, διαπιστώνοντας ότι ούτε το 30% όλων όσων δραστηριοποιούνταν στο υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο δεν είχαν άδεια. Στο τέλος της θητείας μας το 90% τουλάχιστον των ανθρώπων αυτών θα έχουν άδεια», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Πόκκιας αναφέρθηκε και στις εξετάσεις του ΕΟΠΕΠ των αποφοίτων των διαφόρων σχολών κομμωτικής και περιποίησης νυχιών ώστε να λάβουν την επάρκεια και την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Οι εξετάσεις αυτές δεν έχουν προκηρυχθεί εδώ και τρία χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας και παρά τις έντονες οχλήσεις του αντιδημάρχου, το Υπουργείο δεν διευκρινίζει εάν και πότε θα γίνουν με επιστολή του προς τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια.

Σε καλό δρόμο η
παραχώρηση των ακινήτων
Καλαμώνα και Βάρης
«Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην τελική ευθεία για την παραχώρηση στο δήμο Ρόδου των ακινήτων Καλαμώνα και Βάρης. Έχουμε λάβει την αδειοδότηση του δασαρχείου, της εφορείας αρχαιοτήτων και εκκρεμεί η αδειοδότηση του ΠΕΧΩ. Όταν λοιπόν λάβουμε και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου για την παραχώρηση, θα ορίσουμε την ημερομηνία της υπογραφής. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη. Περάσαμε πολλές δυσκολίες μέχρι να φτάσουμε εδώ», δήλωσε ο κ. Γ. Πόκκιας.
Η λαϊκή αγορά του
Αγίου Δημητρίου
Ο κ. Γ. Πόκκιας σημείωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμο από τις τεχνικές υπηρεσίες το σχέδιο για την ανάπλαση και αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς Αγίου Δημητρίου που θα τεθεί στη διαβούλευση. Η χρηματοδότηση του έργου συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (συνολικό κόστος 500.000 ευρώ).
Σε ό,τι αφορά τα ανεπιτήρητα ζώα, υπήρξε μια κατακόρυφη αύξηση των συλλήψεων στα τελευταία χρόνια. Από τα 24 ζώα (κατσίκια και πρόβατα) που συνελήφθησαν το 2013, ο αριθμός τους αυξήθηκε στα 257 το 2018, πράγμα που οφείλεται στην λειτουργία μόνιμου μηχανισμού και στις καθημερινές συλλήψεις. Επίσης, στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής έγιναν 25000 στειρώσεις αδέσποτων ζώων αριθμός πενταπλάσιος σε σύγκριση με όλους τους Δήμους της χώρας.
Τέλος ο κ. Πόκκιας ενημέρωσε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019 όλα τα τοπικά συμβούλια σύμφωνα με εντολή του υπουργείου θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τις ημερομηνίες των εμποροπανηγύρεων. Σημείωσε ότι μόλις το 2016 επικαιροποιήθηκαν τα πρώτα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες στο 100% πριν την έναρξη των πρώτων πανηγύρεων φέτος.

Συνεδρίαση
της ΠΕΔΝΑ
Στις 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή 34 δημάρχων, παράλληλα με τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τους δασικούς χάρτες. «Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν είμαστε ενωμένοι, τα αποτελέσματα είναι πάντα καλύτερα», τόνισε ο κ. Πόκκιας με την ιδιότητα του γραμματέα της ΠΕΔΝΑ.
Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔΝΑ, ο κ. Πόκκιας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ με κύριο θέμα την συνταγματική αναθεώρηση. Η ΚΕΔΕ θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ