Ρεπορτάζ

Παραπέμπεται σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο π. πρόεδρος της ΔΟΝΑ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΝΑ κ. Βασίλειος Κουγιός, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.
Ο κ. Κουγιός φέρεται στο χρονικό διάστημα από τα τέλη του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2009 έως την 21-2-2010, ενώ είχε την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ροδίων (Δ.Ο.Ν.Α.), με πρόθεση, να παρέβη το καθήκον της υπηρεσίας του, παραλείποντας να προβεί σε οφειλόμενη ενέργεια.
Πιο συγκεκριμένα, με τη με αριθμό 47473/29-7-2009 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εγκρίθηκε η πρόσληψη 101 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως προσωπικό για κάλυψη εποχικών και άλλων περιοδικών αναγκών σε υπηρεσίες του Δήμου Ρόδιων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, που υπάγονται σε αυτόν και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη με αριθμό 14560/23-10-2009 απόφαση του Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Ροδίων (Δ.Ο.Ν.Α.) η πρόσληψη 10 ατόμων και ακολούθησε η με αριθμό 1049/16-11-2009 απόφαση ανακοίνωσης του Δ.Ο.Ν.Α. περί προκήρυξης οκτώ θέσεων εποχικού προσωπικού για το Δ.Ο.Ν.Α..
Ενώ οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους εντός δέκα ημερών από την ανακοίνωση της προκήρυξης και συντάχθηκαν οι πίνακες αξιολόγησης των ενδιαφερομένων μέχρι την 22-12-2009, εντούτοις ο κατηγορούμενος, αν και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ήταν μεταξύ άλλων και η άμεση υπογραφή των πινάκων αξιολόγησης και η άμεση αποστολή τους προς το Α.Σ.Ε.Π. προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί, μέχρι και την 9-2-2010 φέρεται να αδιαφορούσε και να κώφευε στις επανειλημμένες οχλήσεις των υποψηφίων αλλά και των υπαλλήλων του Οργανισμού και δεν υπέγραψε ούτε και απέστειλε τους πίνακες αξιολόγησης υποψηφίων προς τον Α.Σ.Ε.Π..
Του είχε αποσταλεί εξάλλου και το με αριθμό 5882/9-2-2010 έγγραφο του Α.Σ.Ε.Π. με το οποίο του ζητήθηκε αρμοδίως η υποβολή των πινάκων και φέρεται να υπέγραψε τους πίνακες αξιολόγησης και να τους έστειλε στον Α.Σ.Ε.Π. δέκα μέρες μετά.

Κατηγορείται έτσι ότι εμπόδισε την άμεση διεξαγωγή της διαδικασίας επιλογής προσωπικού και καθυστέρησε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για το Δ.Ο.Ν.Α., με σκοπό να μην προβεί ως όφειλε σε προσλήψεις εντός του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2009, αλλά όσο το δυνατόν αργότερα, και με τον τρόπο αυτό να βλάψει τους εργαζόμενους που τελικά προσελήφθησαν στο Δ.Ο.Ν.Α. ως εποχικό προσωπικό από τη μη καταβολή σε αυτούς μηνιαίων μισθών ήδη από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2009 έως και το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2010.
Ο κ. Κουγιός αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται. Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι η καθυστέρηση της πληρωμής των υπαλλήλων οφειλόταν στο ταμείο του Δήμου Ροδίων που για κάποιους λόγους τους οποίους αγνοεί παρότι αποστέλλοντο εντάλματα καθυστερούσε την πληρωμή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μ. Κόκκινος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου