Ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας που η Ρόδος θα υποδεχτεί πολλά ζευγάρια Κινέζων μελλονύμφων, τα οποία θέλουν να τελέσουν τον γάμο τους στο νησί μας.
Αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη προβολή και διαφήμιση για την Ρόδο, που προσπαθεί να αναδειχθεί ως γαμήλιος προορισμός για τους Κινέζους –μετά την Σαντορίνη και άλλες περιοχές που κατείχαν τα ‘πρωτεία’ μέχρι πρότινος.
Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει λάβει σχετική απόφαση, η οποία σε συνεργασία με την εταιρεία Wedding Group Co, θα προωθήσουν και θα διοργανώνουν στο νησί πολλές εκδηλώσεις και δράσεις με αντικείμενο την τέλεση των κινεζικών πολιτικών γάµων -ως μία εναλλακτική µορφή Τουρισµού.
Η γαµήλια βιοµηχανία στην Κίνα γνωρίζει πολύ µεγάλη άνθιση στα τελευταία χρόνια καθώς πολλά ζευγάρια ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για να τελέσουν τους γάμους τους.
Να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσουν οι γάμοι από τις αρχές του περασμένου Μαΐου στην Ρόδο, αλλά τελικά το θέμα μετατοπίστηκε για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους,
Η προβολή θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς εκτός από τα ζευγάρια των μελλονύμφων θα έρθουν στη Ρόδο και δημοσιογράφοι αλλά και φωτογράφοι για να προβάλουν το γεγονός στην Κίνα, ενώ ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων θα έχουν συνεργασία με την ΠΝΑΙ που προωθεί την δράση.
Οι επισκέψεις αυτές θα συνδυαστούν και με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκείνο το διάστημα στη χώρα τους, για τον εορτασμό της μέσης του φθινοπώρου και της πανσελήνου, κατά τις οποίες πολλοί συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η προοπτική της Ρόδου να αποτελέσει ένα δημοφιλή προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, «ξεκλείδωσε» μετά από την συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου της περιφέρειας Yunnan τον Σεπτέμβριο 2017 στην πόλη Kunming. Τότε η Ρόδος και το νότιο Αιγαίο ήταν τιμώμενη περιοχή και στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι δυνατότητες που έχει το νησί για να διοργανώνει τέτοιες τελετές γάμου.
Απώτερος σκοπός της ΠΝΑΙ είναι πέρα από τη Σαντορίνη, που αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για γάμους σε νησιά, να προστεθεί και η Ρόδος και φυσικά, ο θεσμός να επεκταθεί και σε άλλα νησιά.
Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια σημαντική και εστιασμένη δράση της ΠΝΑΙ για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο Περιφερειών.
Στο πλαίσιο της κύριας εκδήλωσης τον Οκτώβριο, σχεδιάζεται να προβληθούν τα αξιοθέατα της Ρόδου και άλλων νησιών, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός τους, οι τοπικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν τα ζευγάρια, τα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής. Τα νέα ζευγάρια, εκτός από την τελετή γάμου θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες με έντονα ελληνικά-νησιωτικά χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Yunnan αποτελεί επαρχία της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και έχει έκταση περίπου 395.000 τετρ. χιλιόμετρα και περίπου 46 εκατ. κατοίκους. Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι το Kunming και η επαρχία συνορεύει με τις κινεζικές επαρχίες Guangxi, Guizhou, Sichuan, το Θιβέτ και με τις χώρες Βιετνάμ, Λάος και Μιανμάρ.
Πάντως και η κινεζική πλευρά, δηλώνει πως ο προορισμός είναι ιδανικός για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού, λόγω του ό,τι προσφέρει μια πλούσια εναλλαγή εικόνων και μία ευρεία γκάμα εμπειριών, καθώς η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο και ρομαντικό νησί.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει τα έξοδα διαµονής, µετακινήσεων, διατροφής, εκδροµών, ξενάγησης και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για µια εκδροµή στη Σύµη, για 27 άτοµα, τα οποία θα συµµετέχουν και θα συµβάλουν στη δράση.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μ. Παπαβασιλείου εκφράζοντας την ικανοποίησή της, είχε δηλώσει για το θέμα τα εξής:
«Οι Κινέζοι λατρεύουν την Ελλάδα και τα νησιά μας. Αποτελεί για εμάς πρόκληση η προσέγγιση της κινεζικής τουριστικής αγοράς, μίας αγοράς 150 εκατ. εν δυνάμει τουριστών. Έπειτα και από την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έρχεται να διεκδικήσει μερίδιο από τον γαμήλιο τουρισμό της Κίνας και γενικότερα την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς όλα της τα νησιά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τα γρήγορά της ανακλαστικά. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές για την επιτυχία της προσπάθειας, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στη χώρα μας καταγράφουν σημαντικά ποσοστά αύξησης τα τελευταία χρόνια».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ