Η εκπόνηση μελετών για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά της χώρας ανατέθηκε στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ανατέθηκε η εκπόνηση μελετών για έργα και παρεμβάσεις σε τρία ακριτικά νησιά της χώρας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι μελέτες θα εκπονηθούν στο πλαίσιο των πρώτων συμβάσεων που υπέγραψε ο Μηχανισμός Στήριξης Μικρών Νησιωτικών Δήμων με τους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενίσχυσης της ανάπτυξης των νησιών.

Τα έργα για τα οποία τις μελέτες θα αναλάβει η ΚΤΥΠ περιλαμβάνουν την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης Μεγίστης της νήσου Καστελόριζου, συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ., η οποία στοχεύει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης του νησιού και την αναβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος. Για το εν λόγω θέμα πραγματοποιήθηκε μάλιστα συνάντηση, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στα γραφεία της ΚΤΥΠ, μεταξύ του διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Γιάννη Χαρωνίτη και του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Γιάννη Γλυνού.

Ο Δήμος Ρόδου εμπλέκεται στο θέμα, καθώς η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου είναι η αρμόδια για την έγκριση της μελέτης παρεμβάσεων στον παραδοσιακό οικισμό της Μεγίστης. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου κλπ.

Ακόμη, η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει τη μελέτη αποκατάστασης και επισκευής του ιστορικού διατηρητέου μνημείου «Σαρέντζι» και του κτιρίου «Ρολόι» στη Χάλκη, με σκοπό την αξιοποίησή τους ως εκθεσιακοί χώροι που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του νησιού.

Η τρίτη μελέτη αφορά την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτμο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας, φροντίδας και περίθαλψης αφενός των βρεφών και νηπίων με αναπηρία του νησιού και αφετέρου των ηλικιωμένων της Πάτμου.

Στο πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν στα ακριτικά νησιά, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ, Π. Πάντο και τον αρμόδιο συντονιστή, Ι. Αγαπητίδη.

πηγή tovima.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ