- Η Ίος θα φιλοξενήσει το Ios Futures από τις 18 έως 21 Ιουνίου, προσελκύοντας κορυφαίες ομάδες beach volley από όλο τον κόσμο.
- Στο ανδρικό ταμπλό συμμετέχουν 28 ομάδες, με τις πρώτες οκτώ να έχουν μικρές διαφορές βαθμών, υποσχόμενες έντονο ανταγωνισμό.
- Η ελληνική εκπροσώπηση περιλαμβάνει τους πρωταθλητές Σταύρο Ντάλλα και Δημήτρη Χατζηνικολάου, καθώς και άλλες αξιόλογες ομάδες.
- Στο γυναικείο ταμπλό, 30 δίδυμα θα διαγωνιστούν, με την ελληνική συμμετοχή να περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες στο κυρίως ταμπλό και μία στα προκριματικά.
Για έκτη φορά η Ίος θα αποτελέσει πόλο έλξης για μερικές από τις καλύτερες ομάδες beach volley στον κόσμο.
Το Ios Futures που θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου παραμένει μία ξεχωριστή εμπειρία σε σχέση με το υπόλοιπο σιρκουί. Πρόκειται για μία από τις διοργανώσεις με τις περισσότερες παροχές σε αθλητές και αθλήτριες.
Ξεχωριστό χαρακτήρα δίνει στο τουρνουά ο αέρας, ο οποίος πάντα ανεβάζει τον δείκτη της δυσκολίας ακόμη και για τις πιο έμπειρες ομάδες.
Δείγμα της επιτυχίας του τουρνουά είναι το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει κάθε χρόνο, παρά το ότι συμπίπτει με δύο ακόμη διοργανώσεις Futures στις ίδιες ημερομηνίες.
Με μικρές αποστάσεις και 28 ομάδες το ταμπλό των ανδρών
Έντονο είναι το ενδιαφέρον και για τη διοργάνωση των ανδρών, όπου 28 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή, με 12 να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο κυρίως ταμπλό και άλλες 16 να πρόκειται να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους μέσα από τα προκριματικά.
Το ενδιαφέρον στοιχείο για το κυρίως ταμπλό είναι ότι τις πρώτες οκτώ ομάδες χωρίζουν λιγότεροι από 120 βαθμοί, άρα όπως γίνεται αντιληπτό αναμένεται ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τουρνουά.
Στο No1 του ταμπλό βρίσκονται οι Γιαν Ντούμεκ και Ντέιβιντ Βέστφαλ από την Τσεχία.
Οι κορυφαίες «γαλανόλευκες» ομάδες ανδρών θέλουν να δείξουν την αξία τους
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ελληνική εκπροσώπηση σε επίπεδο ανδρών, στην Ίο θα βρίσκονται οι πρωταθλητές Ελλάδος του 2025 Σταύρος Ντάλλας με τον Κώο Δημήτρης Χατζηνικολάου και οι δευτεραθλητές της ίδιας χρονιάς, Τσιγαρίδας και Σεμιτέκολος.
Ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δύο νέα δίδυμα, τους Βένιο με τον Σιδέρη και τον Ροδίτη Δημήτρη Καλιόζη με τον Αντώνη Καρύκα που θα πάρουν σημαντικές εμπειρίες από την παρουσία τους στο κυρίως ταμπλό.
Τέλος, στα προκριματικά θα αγωνιστούν οι Καλούδης και Ρεστέμης που δείχνουν μια σταθερά ανοδική πορεία από όταν ξεκίνησαν να αγωνίζονται ως δίδυμο.

Τριάντα ομάδες διεκδικούν το χρυσό στο ταμπλό των γυναικών
Ξεκινώντας από το ταμπλό των γυναικών, 30 δίδυμα θα ταξιδέψουν για την Ίο και την πανέμορφη παραλία του Μυλοπότα. Ήδη στο ταμπλό είναι 12 ομάδες, ενώ άλλες 18 θα αγωνιστούν για τις τέσσερις εναπομείνασες θέσεις.
Στην κορυφή του ταμπλό βρίσκονται οι Ρουμάνες, Αλουπέι και Βάιντα που έχουν ήδη ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στις φετινές διοργανώσεις στις οποίες βρέθηκαν.
Με οδηγό το 2025 για τις ελληνικές συμμετοχές
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες γυναικών στο κυρίως ταμπλό και μία στα προκριματικά. Ευχή όλων είναι φυσικά να επαναληφθεί η περσινή επιτυχία, όπου είδαμε ένα ελληνικό δίδυμο -τη Δήμητρα Μαναβή και τη Λίζα Τριανταφυλλίδη- να ανεβαίνει στο βάθρο.
Στο κυρίως ταμπλό της Ίου θα βρίσκονται τα δίδυμα Σιρίνινα- Πασχαλάκη και Τασοπούλου- Καλαμαρίδου που μας εκπροσώπησαν στο Nations Cup, η Δήμητρα Μαναβή με την Μυρτώ Πασχαλάκη και οι νεαρές βαλκανιονίκες Κ18 του 2025, Χαρισάκη- Φραγκιουδάκη.
Στα προκριματικά από πλευράς ελληνικών ομάδων θα βρίσκεται το νεοσύστατο δίδυμο με την Έλενα Χατζή και την Ελπίδα Πιτσιγκώνη.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε
.gif)
















