Ειδήσεις

“H κυβέρνηση Μαξίμου φορολογεί και την απλή αναλογική”

Εναντίον των αλλαγών που προωθούνται στον εκλογικό νόμο από την κυβέρνησηΤσίπρα ξεσπά ο Μανώλης Γλέζος υποστηρίζοντας ότι με αυτές στραγγαλίζεται η λαϊκή κυριαρχία.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Ενεργοί Πολίτες» με τίτλο «H κυβέρνηση Μαξίμου φορολογεί και την απλή αναλογική» αναφέρει:

«Από τότε που ο Γιάννης Πασαλίδης ως Πρόεδρος της ΕΔΑ διακήρυσσε την απλή και άδολη αναλογική, ως το μόνο γνήσιο αντιπροσωπευτικό της βούλησης του Λαού εκλογικό σύστημα, έως σήμερα, όλα τα κόμματα της Αριστεράς το είχαν ως πρωταρχικό αίτημα.

Όμως “Ουκ εά με καθεύδειν το της εξουσίας τρόπαιον».

Η Λαϊκή κυριαρχία, την οποία αναφέρει το Σύνταγμα (άρθρο 1 παράγραφος 2) και την οποία είχαν καταπατήσει, όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, στραγγαλίζεται και πάλι και μάλιστα από ένα κόμμα, που το είχε προμετωπίδα στις διακηρύξεις του.

Η κυβέρνηση Μαξίμου αφού δέχθηκε όλες τις περικοπές που επιβάλλουν οι δανειστές, αποδέχεται και τις περικοπές της γνήσιας αντιπροσώπευσης της Λαϊκής βούλησης».

enikos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου