Πολιτιστικά

DLR#9 on wheels, Inner Globe on tour – Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού

Το Dance Laboratory Rhodes – DLR αποφασίζει να δημιουργήσει μια πορεία με τελική́ διαδρομή́ το Φεστιβάλ Συγχρόνου Χορού́ στη Ρόδο σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Η συγκεκριμένη πορεία θα ξεκινήσει με ένα “βανάκι” οπού θα ταξιδεύει από́ κοινότητα σε νησί και απο νησί σε κοινότητα επικοινωνώντας τον χορό́ στα διαφορά μέρη του νησιού́ αλλα και εκτός απο αυτό. Το DLR επισκέπτεται μια προς μια τις κοινότητες γεμάτο ενθουσιασμό́ και όρεξη για αλληλεπίδραση. Στα μέρη αυτά́ θα διεξάγονται σεμινάρια Συγχρόνου Χορού́ για όλες τις ηλικίες και επίπεδα χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγουμένη επαφή́ με τον χορό. Τα σεμιναρια αυτα θα δράσουν ως εργαστήρια γνωριμίας.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από τις 18 έως 25 Απριλίου 2023 στα παρακάτω μέρη:

· 18 Απρίλιου Βάτι Ρόδος Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίου “Ορέστης Παπαγεωργίου”.

· 19 Απριλίου Έμπωνα Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα “Αττάβυρος”

 

· 21-22 Απρίλιου Σύμη.

 

· 25 Απριλίου Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι”.

 

Μας ενδιαφέρει η δράση εντός και εκτός του ιστού της Ρόδου, πιστεύουμε ότι ο χορός αλλά́ και η παρουσία του Φεστιβάλ χρειάζονται να υπάρχουν και σε σημεία εκτός της πόλης.

Η ιδέα του “DLR#8 on wheels, Inner Globe on tour” είναι μεσώ εκπαιδευτικών σεμιναρίων να καταφέρει να διοχετεύσει τον Σύγχρονο Χορό́ στις κοινότητες του νησιού́, ώστε να γίνει ο χορός προσβάσιμος σε όλους καθώς και να επικοινωνήθει η διοργάνωση του καλοκαιρινού Φεστιβάλ.

Διδασκαλία σεμιναρίου Μαρία Μανουκιάν, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Χριστιάνα Κατσιμπράκη.

Σύντομη περιγραφή και όνομα σεμιναρίου “Inner Globe”.

Το Inner Globe είναι η διαδικασία κίνησης η οποία εστιάζει στην αφύπνιση του σώματος ερευνώντας τις ιδιότητες της σφαίρας σαν σχήμα και κατάσταση στο χώρο. Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. O χορός κρατά συνεχεία σε επαγρύπνηση τον άνθρωπο υπενθυμίζοντας του την σχέση του με το σώμα. Ο χορός μια παγκόσμια γλώσσα του σώματος. Μια γλώσσα στην οποία εκπαιδευόμαστε όλοι, καθημερινά ακόμα και εάν δεν το κάνουμε συνειδητά. Στο Inner Globe όλες οι αρθρώσεις κινούνται με πολυδιάστατο τρόπο, αλλάζοντας ποιότητες, ροή́ και δυναμικές με στόχο τη δημιουργία ενός νέου κινητικού μοτίβου. Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε στο σώμα μας, την χαλάρωση, και την συσπείρωση της ενέργειας στον εσωτερικό́ πυρήνα μας ώστε να αναπτύξουμε μεγάλές ταχύτητες, ενδυνάμωση και έκρηξη δυναμικών.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση (αθλητές, γυμναστές, ηθοποιούς, μουσικούς, μαθητές – τριές, μαμάδες, μπαμπάδες).

Ελεύθερη είσοδος. Επικοινωνία: dancelaboratoryrhodes@gmail.com & 6947633151

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου