Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η ιδιοκτήτρια κάβας αλκοολούχων ποτών της Ρόδου, που κατηγορήθηκε για έκθεση και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, με θύμα μια 14χρονη στην οποία εφέρετο να είχε πωλήσει αλκοόλ, τον Οκτώβριο του 2012.
Η έρευνα σε βάρος της κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν οι γονείς της ανήλικης, που υποστηρίζουν ότι το παιδί τους υπέστη δηλητηρίαση από την κατανάλωση αλκοόλ!
Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν, την 20ή Οκτωβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 19:00, η 14χρονη, βγήκε για μία βόλτα μαζί με 2 φίλες της και τους είχε ενημερώσει ότι δε θα αργούσε και πως έως τις 22:30 το πολύ, θα βρίσκονταν στην «Ακαδημία», προκειμένου να την παραλάβουν με το αυτοκίνητό τους για να επιστρέψουν στην οικία τους.
Περί ώρα 22:00 της ιδίας ημέρας, φέρεται να τους τηλεφώνησε έντρομη φίλη της, η οποία τους ανέφερε ότι η κόρη τους δεν είναι καλά, διότι ήπιε αλκοόλ (βότκα, όπως τους είπε) και πως βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση σε ένα παγκάκι στην Παλιά Πόλη, απέναντι από την «Κολόνα».
Οι γονείς βρήκαν το κορίτσι αναίσθητο κι αφού η μητέρα της, η οποία τυγχάνει επαγγελματίας νοσηλεύτρια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, τη μετέφεραν στην κλινική EUROMEDICA, όπου εισήλθε στις 23.00 με διάγνωση εισόδου «διαταραχές του καρδιακού παλμού – λιποθυμικό επεισόδιο», από οξεία μέθη.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και ενώ ήταν σε κωματώδη κατάσταση της χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μετά από ένα δεκάωρο παρατηρήθηκε βελτίωση της πορείας της.
Τελικώς η κόρη τους εξήλθε από την κλινική την επομένη ημέρα 21-10-2012, με διάγνωση εξόδου «ήπια δηλητηρίαση – οξεία μέθη».
Όπως δε ενημέρωσαν τους γονείς όλοι οι θεράποντες ιατροί, αλλά αναλυτικότερα εις εξ αυτών, ήτοι ο παθολόγος – ειδικός υπερτασιολόγος, η κόρη τους στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή, διότι αφενός μεν μεταφέρθηκε στην κλινική άμεσα, αφετέρου δε η μητέρα της, της παρείχε τις πρώτες βοήθειες τάχιστα.
Οι φίλες της ενημέρωσαν τους γονείς ότι περί ώρα 20:00 της 20ης Οκτωβρίου 2012, πήγαν στην κάβα ιδιοκτησίας ανωνύμου εταιρείας κι εκεί χωρίς κανέναν έλεγχο ή επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας κι ενώ ήταν ανήλικες και οι τρεις, προμηθεύθηκαν από τον πωλητή του καταστήματος ένα μπουκάλι βότκα, το οποίο και κατανάλωσαν στην Παλιά Πόλη.
Την περισσότερη δε ποσότητα την κατανάλωσε η κόρη τους, η οποία μετά από λίγη ώρα άρχισε να αισθάνεται μία έντονη αδιαθεσία και δυσφορία, με όλα τα γνωστά επακόλουθα. Τα ίδια δε φέρεται να τους είπε και η κόρη τους.
Η κατηγορούμενη από την άλλη ισχυρίζεται ότι και οι τρεις φίλες κατανάλωσαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ και ότι η ποσότητα αλκοόλ που φέρονται να αγόρασαν ήταν μόλις 200 ml, που αντιστοιχεί σε 4 μινιατούρες μπουκάλια βότκας.
Πιθανολογούν ότι οι ανήλικες κατανάλωσαν αλκοόλ σε κάποιο κατάστημα στην Παλιά Πόλη, ενώ τονίζουν ότι για να επέλθει δηλητηρίαση θα έπρεπε να καταναλώσουν τουλάχιστον 350 ml η κάθε μία.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η κατηγορούμενη δεν ήταν στην επιχείρηση κι ότι την συγκεκριμένη ημέρα δεν είχε πωληθεί μπουκάλι με βότκα από την συγκεκριμένη κάβα, παρά μόνο σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η κύρια μάρτυρας στην υπόθεση κατέθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν η κατηγορούμενη που τους είχε πωλήσει το αλκοόλ.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ