«Θερίζουν» κυριολεκτικά η γρίπη και οι λοιμώξεις στην Ρόδο. Τα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου είναι γεμάτα καθημερινά από δεκάδες περισταστικά γρίπης, ενώ οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Τα συμπτώματα της γρίπης είναι ζαλάδες, πολύ υψηλός πυρετός, τάση για έμετο, πόνοι στα κόκκαλα, ταχυκαρδίες και δυνατός πονοκέφαλος.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης, διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, τα κρούσματα με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, καταγράφουν αύξηση έως και 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι άλλες ιώσεις, όπως γαστρεντερίτιδες, γρίπη και αλλεργίες παρουσιάζουν πτώση αυτό τον καιρό.
«Βρισκόμαστε στην εποχή που έχει αλλάξει ο καιρός. Δεν είναι ακριβώς χειμώνας αλλά είμαστε σε περίοδο κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, η περίοδος ‘αιχμής’ που ξεκινάει τον Ιανουάριο και θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους, είναι καθοριστικοί για άλλες ιώσεις και κυρίως την γρίπη. Αυτή την περίοδο όμως, στο Νοσοκομείο της Ρόδου παρουσιάζεται έξαρση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Υπάρχουν αρκετά κρούσματα που κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή και παραμονή στην εντατική. Φέτος, ωστόσο, σημειώθηκε μια ‘καθυστέρηση’ στις λοιμώξεις καθώς εμφανίσθηκαν αργότερα και συνεχίζονται μέχρι τώρα, στην Ρόδο», ανέφερε ο κ. Καραταπάνης.
Kαθημερινά, δεκάδες συμπολίτες μας τρέχουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με αυτά τα συμπτώματα, φοβούμενοι για οποιοδήποτε δυσάρεστο ενδεχόμενο, αλλά ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ελάχιστα τα βαριά κρούσματα που χρειάστηκαν εισαγωγή και παραμονή στην εντατική.
Η γρίπη, δυστυχώς, συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση όπως και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού που προσβάλλουν πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες: ηλικιωμένους, παιδιά, βρέφη, ανθρώπους με ευαισθησίες στο αναπνευστικό. Ωστόσο δεν είναι πάντα απαραίτητες αυτές οι προϋποθέσεις. Μπορεί να προσβληθεί οποιοσδήποτε άνθρωπος που είναι υγιής και έχει γερό οργανισμό.
Οι γιατροί συνιστούν σε όσους ανήκουν στην κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, να εμβολιάζονται έγκαιρα και να είναι πολλοί προσεκτικοί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ