Ρεπορτάζ

Επαιζαν «φρουτάκια» μέσω διαδικτύου στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή θα καθίσουν την 20η Φεβρουαρίου 2017, τρεις κάτοικοι της Ρόδου, που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2013.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν συγκεκριμένα στην οδό Αλεξανδρουπόλεως σε καφετέρια με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, ιδιοκτησίας ενός 51χρονου κατοίκου Παστίδας.
Κατά τον έλεγχο βρήκαν έναν 50χρονο υπάλληλο του καταστήματος να κάθεται σε ιδιαίτερο χώρο έχοντας μπροστά του έναν ηλεκτρονικό server και γύρω του εγκατεστημένους υπολογιστές τους οποίους χρησιμοποιούσαν έξι πελάτες (δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 23 έως 59 ετών.
Οι πελάτες σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια» μέσω διαδικτύου, αφού πρώτα παρέδιδαν στον 50χρονο και σε μια 22χρονη υπάλληλο χρηματικό ποσό για να τοποθετήσουν αντίστοιχες μονάδες στους υπολογιστές.
Οι υπόλοιποι υπολογιστές είχαν στις οθόνες τους δώδεκα παιχνίδια τύπου «Φρουτάκια».
Με την είσοδο των αστυνομικών, ο 50χρονος, πατώντας ένα πλήκτρο του πληκτρολογίου του server, έσβησε όλους τους υπολογιστές.
Όπως προέκυψε ο 36χρονος, για να εξασφαλίσει την διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό άμεσης απενεργοποίησης των υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεμένοι και ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή (server) που διαχειρίζονταν ένας από τους υπαλλήλους.
Ο 51χρονος ανεκάλεσε απολογούμενος την από 29 Σεπτεβρίου 2013 απολογία του ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ισχυριζόμενος ότι συντάχθηκε αποκλειστικά από τους άνδρες της αστυνομίας και την υπέγραψε κάτω από ψυχολογική πίεση.
Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες επισκέπτονται νόμιμες ιστοσελίδες και ουδεμία σχέση έχει το κατάστημα με τα παίγνια στα οποία συμμετείχαν. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα της GRAND X είναι μία νόμιμη λειτουργούσα ιστοσελίδα η οποία έχει αδειοδοτηθεί από τις Ελληνικές Αρχές. Το κατάστημα μισθώνει χρόνο στο διαδίκτυο, όπως τόνισε και ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Το κέρδος της εταιρίας προέρχεται τόσο από την εκμίσθωση του χρόνου στο διαδίκτυο όσο και από την πώληση καφέδων ποτών και αναψυκτικών.
Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κέρδος στην επιχείρηση από οποιοδήποτε παίγνιο του διαδικτύου, αφού οι πελάτες χρησιμοποιούν κάρτες «pay safe».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απολογία του 50χρονου υπαλλήλου του.
Σημειώνεται ότι εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τετράδιο με την ένδειξη στο εξώφυλλο «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΕΙΟ GRAND-X PAYSAFE» με καταχωρημένα τα ονόματα 264 παικτών με τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης (username και password), δέκα φύλλα με χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πελατών και το χρόνο που έπαιζε καθένας από τους πελάτες, δύο φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις με τις επιδόσεις πελατών, 23 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 22   κεντρικές  μονάδες  ηλεκτρονικών  υπολογιστών,   23   πληκτρολόγια,   22 ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών, και δύο ηλεκτρονικές συσκευές δικτύωσης και διακλάδωσης, εκ των οποίων οι κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών απεστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να ελεγχθεί και να διαπιστωθεί ,αν στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή server οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα διαχείρισης ώστε να διαμορφώνουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να επεμβαίνουν σε αυτό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου