Ρεπορτάζ

Ξενοδόχος άσκησε πρόσθετη παρέμβαση στη δίκη για το ακίνητο του Ψιμόριφου

Και νέα διάσταση προσέλαβε προχθές η ένδικη διαφορά του Δήμου Ρόδου για την κυριότητα του προνομιακού παραθαλάσσιου ακινήτου “Ψιμόριφου” στην Ιξιά.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ έχει αναβληθεί για την 16η Μαρτίου 2018 η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου τριών εφέσεων κατά της υπ’ αριθμ. 27/2013 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που έκρινε τον Μάρτιο του 2013 ότι ο Δήμος Ρόδου δεν είναι κληροδόχος της κυριότητας του ακινήτου, ενώπιον του Εφετείου άσκησε πρόθεση παρέμβαση, υπέρ του Δήμου Ρόδου ο ξενοδόχος κ. Βασίλειος Καραγιάννης.
Με την ως άνω απόφαση απορρίφθηκε η αίτηση χρησικτησίας της κ. Ζερµέν – Σουζάνας, συζύγου Γεράσιµου Ζησιµάτου, το γένος Ερρίκου και Αναστασίας Μας, κατοίκου Ιαλυσού Ρόδου κατά του Δήµου Ρόδου, της κ. Καρολάιν Ανν Πατρίτσια Σµίθ και της Ουλρίκε Ίρµεαρντ Σµίθ, κατοίκων Βούππερταλ Γερµανίας, για το διαβόητο κληροδότηµα στην Ιαλυσό.
Το δικαστήριο ωστόσο, όπως προκύπτει από το διατακτικό της απόφασης, δεν κρίνει στην ουσία την ένδικη διαφορά και καθιστά σαφές ότι η αίτηση είναι απαράδεκτη διότι κακώς στρέφεται κατά του Δήµου Ρόδου, που δεν είναι κύριος του ακινήτου.
Η αναβολή της δίκης δόθηκε διότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης στο Ειρηνοδικείο επί αιτήματος ακύρωσης της από 25 Δεκεμβρίου 1993 ιδιόχειρης διαθήκης του αποβιώσαντος Ευάγγελου Ψιμόριφου του Νικολάου.
Στο μεταξύ ο Δήμος Ρόδου, έχει προχωρήσει και σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.
Εν πάση περιπτώσει, όπως έγραψε ξανά η «δημοκρατική», ο νόμιμος εκπρόσωπος της ανώνυμης εταιρείας «Ξενοδοχεία Ρόδου – Γ. Β. Καραγιάννης ΑΕ» επιδιώκει να αγοράσει το ακίνητο από τον Δήμο Ρόδου.
Το επίδικο ακίνητο, όπως εκθέτει, στην πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε για των πληρεξουσίων δικηγόρων του κ.κ. Λουκά Αποστολίδη και Γ. Μαυρομάτη, έχει έκταση 19.095 τ.μ. είναι όμορο της ξενοδοχειακής μονάδας ιδιοκτησίας της εταιρείας του με την επωνυμία «Ιxian Grand».
Τονίζει ότι είναι στις προθέσεις του Δήμου Ρόδου να δημοπρατήσει το επίδικο ακίνητο το οποίο, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται από το έτος 1975 απερίφρακτο, χέρσο και εγκαταλελειμμένο. Διατείνεται ότι έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε σκουπιδότοπο και εξαιτίας της ύπαρξης αυτοφυούς χορταριού άγνωστοι βοσκούν εκεί τα ζώα τους, άλλοι διοργανώνουν αγώνες μοτοσυκλέτας ενώ ο Δήμος Ιαλυσού είχε εγκαταστήσει εκεί και σταθμό ηλεκτροδότησης του αποχετευτικού.
Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζει, δημιουργεί κίνδυνο για το Δήμο αλλά και για την επιχείρησή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου