Ειδήσεις

Απάντηση Περιφερειάρχη «στους πολιτικούς παράγοντες που αρέσκονται να μοιράζουν το επόμενο ΕΣΠΑ»

Ερώτηση για την χρηματοδότηση του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου μέσω ΕΣΠΑ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε προ ημερών ο βουλευτής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, απευθυνόμενος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Χατζημάρκος απάντησε ότι αρμόδιος και υπόλογος για την διαχείριση του ΕΣΠΑ είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΝΑΙ και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ως διατάκτης, ενώ ζήτησε σεβασμό προς τον θεσμό της Περιφέρειας.
Η ακριβής δήλωση του κ. Χατζημάρκου έχει ως εξής:

«Παρακολουθώ μέσα από την ειδησεογραφία στα ΜΜΕ τις τοποθετήσεις, τις πρωτοβουλίες, τις σκέψεις και τις ενέργειες πολλών πολιτικών παραγόντων αυτού του τόπου – και όχι μόνο του κ. Κρεμαστινού – οι οποίοι αυτή την εποχή αρέσκονται στο να μοιράζουν το επόμενο ΕΣΠΑ. Δεν έχω σχολιάσει καμία τέτοια πρωτοβουλία και καμία τέτοια ενέργεια. Θέλω να πως το εξής: Οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι και αυτοί που έχουν την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα για την διαχείριση του ΕΣΠΑ και είναι και υπόλογοι, είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Και μέχρι σήμερα, διατάκτης είναι ο Περιφερειάρχης. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλοι απευθύνονται σε μας μέσω Δελτίων και Συνεντεύξεων Τύπου. Η πόρτα μας είναι εδώ και είναι πάντα ανοιχτή για οποιονδήποτε θέλει να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί το οτιδήποτε. Σέβομαι την λειτουργία όσων εκπροσωπούν και υπηρετούν πολιτικά αυτόν τον τόπο, ζητώ δε – προς το παρόν ευγενικά – από αυτούς να πράξουν το ίδιο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου