Με απόφαση, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, προσδιορίστηκε, με προσωρινή διαταγή, στα 60 ευρώ, η μηνιαία δόση μιας κατοίκου της Ρόδου για την εξόφληση δανείων και υποχρεώσεών της έναντι της ΔΟΥ Ρόδου.
Η έγγαμη γυναίκα έχει αιτηθεί την υπαγωγή της στον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου θα επανεξεταστεί σε ένα έτος.
Η αιτούσα είναι έγγαμη μητέρα μιας ανήλικης μαθήτριας του Γυμνασίου. Κατά την θερινή περίοδο του 2018 εργαζόταν ως σερβιτόρα και έλαβε περίπου 3.600 ευρώ. Ο σύζυγός της ομοίως εποχικός υπάλληλος έλαβε περίπου 4.500 ευρώ. Έκτοτε είναι άνεργη εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθ’ ότι οι συγκυρίες στην εργασιακή αγορά της χώρας, λειτουργούν αποτρεπτικά, παρ’ ότι καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες ανεύρεσης εργασίας και δανείζεται χρήματα από την μητέρα του συζύγου της από την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ που λαμβάνει, καθώς και από την αναπηρική σύνταξη που λαμβάνει ο αδερφός του συζύγου της με ποσοστό αναπηρίας 72%.
Το συνολικό μηνιαίο εισόδημα το οποίο λαμβάνουν ως οικογένεια από οποιαδήποτε πηγή, είναι ουσιαστικά μηδενικό, αφού μόνο για να καλύψουν τα προς το ζην δανείζονται από συγγενείς και φίλους.
Η αιτούσα με τον σύζυγό της έλαβαν στεγαστικά δάνεια κατά το έτος 2005 και 2007 όταν η οικονομική τους κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη, για την αγορά και την ανέγερση και επισκευή της κύριας κατοικίας τους ενώ είναι εγγυήτρια.
Ο σύζυγός της είχε μια ατομική επιχείρηση, η οποία έκανε διακοπή το 2009, με συνέπεια να δουλεύει μόνο κατά την θερινή περίοδο και όλο τον υπόλοιπο καιρό να μείνει άνεργος και τα εισοδήματα τους σαν οικογένεια να μειωθούν σημαντικά.
Η οικογένεια οφείλει συνολικά 868.308,42 € προς πιστωτικά ιδρύματα και 7.739,96 € προς το Δημόσιο.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ησαΐας Παπαϊωάννου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ