Ειδήσεις

Αυστηρότερους κανόνες σε ταξιδιώτες επιβάλλει η Γαλλία – Ανάμεσα τους και από την Ελλάδα

Η Γαλλία θα επιβάλει δοκιμές COVID-19 εντός 24 ωρών από την αναχώρηση για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από:

Ελλάδα.
Ηνωμένο Βασίλειο.
Ισπανία.
Πορτογαλία.
Κύπρο.
Κάτω Χώρες.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Και 72 ώρες για τις άλλες χώρες.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εν μέσω ανησυχιών για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Delta. Η οποία τροφοδοτεί ένα κύμα νέων λοιμώξεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η Τυνησία, η Μοζαμβίκη, η Κούβα και η Ινδονησία εντάχθηκαν στην «κόκκινη λίστα» της.

Το Παρίσι θα επιτρέψει σε διεθνείς ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλιο AstraZeneca από το Ινστιτούτο Ορού της Ινδίας την είσοδο στη χώρα από την Κυριακή 18 Ιουλίου, ανέφερε το γραφείο του Ζαν Καστέξ.

Η κίνηση έγινε μετά από παγκόσμια οργή για το γεγονός ότι το πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει μόνο τις λήψεις AstraZeneca που κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Αρκετές χώρες στο μπλοκ δέχονται ήδη την ινδική εκδοχή.

10ήμερη καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανούς ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Γαλλία
Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν στην Αγγλία από τη Γαλλία θα μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Εξαιρούνται οι αφίξεις από τη Γαλλία, λόγω των περιπτώσεων της παραλλαγής Beta που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε εξετάσεις κατά τη διάρκεια της αυτο-απομόνωσης.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου