Ειδήσεις

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά –UAV ανατολικά της Ρόδου-υπερτερήσεις-εικονικές αερομαχίες

Oι Τούρκοι επέστρεψαν στην πρακτική των ακραίων προκλήσεων στο Αιγαίο αφού την Τετάρτη τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, προχώρησαν σε 69 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.

Οχτώ εξ αυτών ήταν υπερτερήσεις σε ελληνικά νησιά, ενώ καταγράφηκε και μία παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από τουρκικό UAV στα ανατολικά της Ρόδου.

Οι 35 από τις παραβιάσεις έγιναν από 2 τουρκικά CN-235 και οι υπόλοιπες από 10 F-16 και 2 F-4. Συνολικά 15 τουρκικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Τέσσερις εικονικές αερομαχίες

Μάλιστα, σε 4 περιπτώσεις υπήρξαν και τέσσερις εμπλοκές (εικονικές αερομαχίες) με τα ελληνικά μαχητικά που κατά πάγια τακτική έσπευσαν αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου