Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο, ο εξωραϊσμός της συνοικίας των Αγ. Αποστόλων και άλλων περιοχών στην πόλη της Ρόδου

Η «πράσινη» και καθαρή πόλη, αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και αμέσου προτεραιότητας, για τη δημοτική Αρχή, που καταβάλει καθημερινή προσπάθεια για τον εξωραϊσμό των πάρκων, παρτεριών και πλατειών, για τη δημιουργία καλαίσθητων ανοιχτών χώρων πρασίνου εύκολα προσβάσιμων στο κοινό.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, νησίδες και κεντρικά πάρκα (Βύρωνος, Δημοκρατίας…) που αποτελεί μέρος του καλοκαιρινού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου που εγκρίθηκε από το Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο, τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου με την επίβλεψη της Αντιδημάρχου κας Λίτσας Κρεμαστινού, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων ( Μέγκαβλη), όπου ολοκλήρωσαν μία σειρά από παρεμβάσεις, που είχαν ως κύριο στόχο τον ευπρεπισμό, τη βελτίωση της εικόνας και τη χρηστικότητα της περιοχής.
Ενδεικτικά οι σημαντικότερες παρεμβάσεις στον τομέα πρασίνου αφορούσαν:
1) Τον εξωραϊσμό της κεντρικής Πλατείας των Αγίων Αποστόλων
2) Τον ευπρεπισμό της νησίδας στο ύψος του Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου»
3) Τον εξωραϊσμό της κυκλοφοριακής τμηματικά διακεκομμένης νησίδας της συνοικίας, που αποτελεί πύλη εισόδου στην πόλη της Ρόδου.
4) Τη συντήρηση και βελτίωση του πρασίνου στους χώρους στάθμευσης
5) Τον καθαρισμό των δημόσιων πεζοδρομίων
6) Τον ευπρεπισμό του πρασίνου, περιμετρικά της Εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων
7) Την ανανέωση των νησίδων με φυτεύσεις λουλουδιών.
8) Τον καθαρισμό των κεντρικών οδών της πόλης, Γεωργίου Σεφέρη και Κωνσταντίνου Καβάφη, που συνδέουν την περιοχή του Μήδεια έως τους Αγίους Αποστόλους.
Παράλληλα , εργασίες αποψίλωσης , κλαδέματος και καθαρισμού εκτελέστηκαν σε όλο το μήκος της οδού Άμστερνταμ, στο πάρκο και την οδό Κυρά της Ρω στο Ροδίνι, στα πάρκα Παύλου Μελά, Κοδριγκτώνος, στην Πλατεία Χαρίτου (100 Χουρμαδιές) και σε άλλα σημεία που κρίθηκαν αναγκαία από την υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος, μετέβη στα ανωτέρω σημεία κατά τη διάρκειά τέλεσης των εργασιών και διέκρινε την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των περιοχών. Αφού συνεχάρη την αρμόδια Αντιδήμαρχο και το εργατοτεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου, ζήτησε οι εργασίες να συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς , στην πόλη γειτονιά –γειτονιά και στα χωριά ζητώντας την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.
Τέλος, οι πολίτες που αντιμετωπίζουν θέματα που αφορούν την υπηρεσία πρασίνου, μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2241022345,2241030903

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου