Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε αγωγή αστυνομικού που διεκδικεί αποζημίωση από νυχτερινό κέντρο

Με την υπ’ αρίθμ. 309/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία που άσκησε αστυνομικός, με καταγωγή από την Αθήνα, κατά του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στο Φαληράκι και δύο υπαλλήλων της υποδοχής, αξιώνοντας αποζημίωση συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.
Όπως υποστηρίζει στην αγωγή του στις 28-08-2012 περί ώρα 02.50 π.μ. στο Φαληράκι, μετέβη μαζί με τον αδελφό του και δύο φίλους του στο κατάστημα ιδιοκτησίας του πρώτου εναγομένου. Εκεί εργάζονταν ο δεύτερος και τρίτος των εναγομένων ως υπάλληλοι υποδοχής.
Μόλις έφτασαν στην είσοδο του καταστήματος βρίσκονταν μπροστά τους αρκετά άτομα τα οποία περίμεναν να εισέλθουν στο κατάστημα. Στην είσοδο του καταστήματος βρίσκονταν μία κοπέλα, η οποία ζητούσε από τους πελάτες να καταβάλουν το αντίτιμο για την είσοδο στο κατάστημα καθώς και δύο εύσωμοι άντρες.
Ενώ περίμεναν στο σημείο κάποια λεπτά κι ενώ μπροστά τους είχε απομείνει μόνο μία παρέα Ιταλών, άγνωστη προς εκείνους, η οποία διαπραγματεύονταν αν θα εισέλθει στο κατάστημα και αν θα πληρώσει το αντίτιμο, τότε προτρεπόμενος από τους φίλους του έκανε ένα βήμα δεξιά, όπου βρισκόταν ο δεύτερος εναγόμενος και τον ρώτησε αν θα μπορούσαν να εισέλθουν προ της παρέας των Ιταλών, που βρίσκονταν μπροστά τους, καθώς όπως έβλεπε και ο ίδιος δεν αποφάσιζαν αν τελικά θα έμπαιναν στο κατάστημα, επιβεβαιώνοντάς του ότι θα καταβάλουν κανονικά το ανάλογο αντίτιμο εισόδου.
Τότε εκείνος, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός, τον έπιασε από το χέρι και τον τράβηξε ένα βήμα πλάι.
Του είπε «μη με τραβάς» και γύρισε προς την παρέα του, που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα του για να τους πει να αποχωρήσουν καθώς δεν του άρεσε η συμπεριφορά του.
Πριν προλάβει να γυρίσει κι ενώ είχε στρέψει το βλέμμα του προς την παρέα του, ο δεύτερος εναγόμενος, όπως εκθέτει, τον κτύπησε με δύναμη με τη γροθιά του στο αριστερό του μάτι. Εκείνη τη στιγμή έχασε την όρασή του, πονούσε κι άρχισε να ζαλίζεται, ακουμπώντας στο έδαφος.
Μόλις άρχισε να συνέρχεται αντιλήφθηκε την παρέα του να ρωτά τον εναγόμενο «μα καλά τι κάνεις» και παράλληλα τον ρωτούσαν αν είναι καλά.
Ο αδελφός του τον έβαλε να καθίσει λίγα μέτρα πιο πέρα καθώς δεν έβλεπε από το ένα του μάτι, ζαλιζόταν και είχε τάση για εμετό.
Στη συνέχεια ένας από τους φίλους του, όπως υποστηρίζει δήλωσε την ιδιότητά του (υπηρετούσε στην Ασφάλεια Ρόδου) όταν ο εναγόμενος με τον άλλο υπάλληλο πόρτας τρίτο των εναγομένων, είχαν λάβει θέση μάχης.
Τότε ο τρίτος εκ των εναγομένων, όπως υποστηρίζει, άρχισε να τον εξυβρίζει και να τον απειλεί και κατευθυνόμενος προς το μέρος του τον κτύπησε με δύναμη με τη γροθιά του στο αριστερό του πλευρό, προκαλώντας του φρικτούς πόνους.
Ο αστυνομικός επικαλείται ιατρικές βεβαιώσεις για να αποδείξει ότι η όρασή του μειώθηκε, ενώ υπάρχει αυξομείωση στην πίεση του ματιού του και δεν μπορεί να εστιάσει.
Μέχρι και σήμερα η όρασή του δεν έχει επανέλθει πλήρως στον αριστερό οφθαλμό του, συνεχίζει να πάσχει από περιορισμένη και θολή όραση από το αριστερό του μάτι και θα συνεχίσει στο μέλλον, αφού η βλάβη που υπέστην είναι μη αναστρέψιμη.
Η όραση του αριστερού του ματιού περιορίστηκε μόνιμα στα 2/10.
Η υπόθεση θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου