Ρεπορτάζ

Yπεγράφη σύμβαση για λειτουργία μονάδας φροντίδας άπορων ηλικιωμένων ανθρώπων

Υπεγράφη χθες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο μεταξύ του προέδρου του Ιδρύματος «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου», Ευαγόρα Νικολάου και του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Παύλου Μπακίρη, η σύμβαση δημιουργίας της Μονάδας Φροντίδας Άπορων Ηλικιωμένων Ανθρώπων (Γηροκομείο) στα Κολύμπια Ρόδου. Ο κ. Νικολάου ανέλυσε τις χρονοβόρες και δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε να διεκπεραιωθούν μέχρι να καταστεί εφικτή η υπογραφή της σύμβασης αυτής. Τόνισε ότι επιθυμία της αείμνηστης Πάολας Νεστορίδου ήταν να ιδρύσει ένα γηροκομείο στη Ρόδο, επιθυμία η οποία παίρνει σάρκα και οστά.
Ευχαριστώντας τον κ. Ευαγόρα Νικολάου και το ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου», ο κ. Παύλος Μπακίρης δήλωσε τα εξής: «Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί ένα από τους αποκεντρωμένους πυρήνες κρατικής κοινωνικής φροντίδας για τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας και αποτελείται από το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού, το Παράρτημα ΑμΕΑ Ανηλίκων στον Αγ. Ανδρέα, το Παράρτημα ΑμΕΑ Ενηλίκων στα Κολύμπια και τέλος το Χαραλάμπειο Γηροκομείο.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να υπογράψω σήμερα μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος “Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου”, τον αγαπημένο φίλο Ευαγόρα Νικολάου, τη Σύμβαση, που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας της Μονάδας Φροντίδας Άπορων Ηλικιωμένων Ανθρώπων, η οποία θα ενσωματωθεί στη λειτουργία του κέντρου μας.
Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να αγκαλιάσει άπορους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα ένα κενό που μέχρι σήμερα κάλυπταν κυρίως ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας. Πολύ σύντομα, οι άποροι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, θα έχουν τη δική τους στέγη και θα τύχουν της φροντίδας που τους αξίζει σε μια σύγχρονη πολιτισμένη ανθρώπινη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία.
Αποτίοντας φόρο τιμής στην αείμνηστη δωρήτρια Πάολα Νεστορίδου, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος “Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη”, γιατί όπως ακούσαμε και από τον πρόεδρο, με τιτάνιες προσπάθειες, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία διαμέσου μιας φοβερής οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια μιας υγειονομικής κρίσης, μιας πανδημίας, κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να είμαστε σήμερα εδώ για να υπογράψουμε τη σύμβαση για τη δημιουργία της Μονάδας Φροντίδας Άπορων Ηλικιωμένων Ανθρώπων στα Κολύμπια».
Πέρα από τη μονάδα στα Κολύμπια, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της ΠΝΑΙ, το Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου», πρόκειται να προβεί σε «αναβάθμιση» του Χαραλάμπειου Γηροκομείου, όπου προβλέπεται να προστεθούν επτά νέες κλίνες.
«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης θερμά την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία άμεσα και έγκαιρα στήριξε και στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή με κάθε τρόπο.
Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα “Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδου”, δεν ολοκληρώνεται με την κατασκευή της μονάδας στα Κολύμπια αλλά θα έχει και συνέχεια με σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο.
Τα μέλη ΔΣ του ΚΚΠΝΑ διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες του Ιδρύματος έτσι ώστε να προσφέρουμε στην κοινωνία της Ρόδου το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όσον αφορά στη διοικητική λειτουργία των νέων μονάδων, το ΔΣ έχει ήδη προβεί, σε συνεργασία με τα στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, σε σχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας, ώστε με την παράδοση της Μονάδας από το Ίδρυμα, να αρχίσει άμεσα και η λειτουργία του. Είναι ένα έργο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή παρέχοντας σημαντική κοινωνική προσφορά.
Η διοίκηση του ΚΚΠΠΝΑ με πλήρη διαφάνεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπόμενων», είπε ο κ. Μπακίρης και πρόσθεσε:
«Η δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Απόρων Ηλικιωμένων, είναι μόνο ένα μέρος του προγραμματισμού μας. Σταδιακά θα ενημερώνουμε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, οι οποίες έχουν πάντα άξονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας είναι ένα πολύ δύσκολο πεδίο προσφοράς και κατάθεσης ψυχής τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό μας και την αναγνώριση για τις υπηρεσίες που καθημερινά και αδιάλειπτα προσφέρουν.
Η κοινωνική πρόνοια είναι υπόθεση όλων μας και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι αναγκαίο ο κάθε ένας μας να υπερβαίνει το “εγώ” και να στοχεύει στο “εμείς”.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανώνυμους εθελοντές που καθημερινά με απλότητα προσφέρουν στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει εθελοντές, να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
Η κοινωνία της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει ευαισθησίες και το έχει δείξει πολλές φορές.
Στις δομές του ΚΚΠΠΝΑ την τρέχουσα χρονική περίοδο φιλοξενούνται προστατεύονται και φροντίζονται από παιδιά ηλικίας 2 ετών στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού μέχρι ηλικιωμένοι 104 ετών στο Παράρτημα ΑμΕΑ Ενηλίκων στα Κολύμπια. Είναι ένας δύσκολος χώρος με αρκετά καθημερινά προβλήματα που πρέπει να επιλύονται.
Όμως όπου υπερισχύει η συλλογικότητα οι καλές προθέσεις ο αλληλοσεβασμός η ευαισθησία και πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου