Ειδήσεις

Χ. Χατζηευθυμίου: «Τελειώνει την Κυριακή το πάρτυ της ασυδοσίας» (φωτορεπορτάζ, VIDEO)

Με την μεγαλειώδη ομιλία στην πλατεία Κύπρου, του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, επικεφαλής της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία», έληξε η προεκλογική περίοδος.

«Τιμή και περηφάνια αξίζει στη Ρόδο μας. Όχι λύπηση και οίκτος. Όχι μιζέρια και κακομοιριά. Αυτό είναι η ΡΟ.ΔΗ.. Είναι η ελπίδα, οι νέοι άνθρωποι, οι καινοτόμες ιδέες, η περηφάνια, η δημιουργία», είπε εισαγωγικά ο κ. Χατζηευθυμίου, ζητώντας από το πολυπληθές ακροατήριο να κάνει υπομονή άλλες 48 ώρες:

«Τόσο χρειάζεται για να γυρίσουμε σελίδα. Το σύστημα θα υποστεί την πιο μεγάλη του ήττα. Αυτό το καθεστώς που πήρε τη Ρόδο μας στολίδι και τη βούλιαξε μέσα στη μιζέρια, τελειώνει την Κυριακή. Αυτοί που αντιλαμβάνονται την εξουσία σαν κληρονομιά και τις δομές του Δήμου σαν μπουφέ ξενοδοχείου all inclusive και μόνο βραχιολάκια δεν φοράνε για να τους ξεχωρίζουμε από μακριά, την Κυριακή θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η κατηφόρα και η παρακμή τελειώνει εδώ», τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε να μην υπάρξει άλλη ανοχή στους φεουδάρχες της εξουσίας, σ’ αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόλυτη εγκατάλειψη και την παρακμή, την υποχώρηση και την αποτυχία της τελευταίας τετραετίας.

«Οχι άλλοι εκφραστές του συστήματος σε περιτύλιγμα νέων και άφθαρτων οραματιστών. Οχι στις νοοτροπίες που μας πληγώνουν, που μας αηδιάζουν, που διώχνουν τους ενεργούς πολίτες από τα κοινά», τόνισε και πρόσθεσε ότι το «πάρτι της ασυδοσίας τελειώνει την Κυριακή».

Αναφέρθηκε εν συνεχεία στο λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκε από το καθεστώς που νέμεται το νησί…
«Με τους εργολάβους της λάσπης από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να μας μειώσουν, να μας κάμψουν το ηθικό. Δεν τους πέρασε. Η λάσπη δεν κολλάει πάνω μας. Με εκβιασμούς και αθέμιτα μέσα προσπάθησαν να μας αποδομήσουν, να εξαναγκάσουν τους υποψηφίους μας σε παραίτηση. Ούτε κι αυτό το κατάφεραν. Με το χρήμα και με την προπαγάνδα προσπάθησαν να χειραγωγήσουν, να καθοδηγήσουν τη θέληση και τη βούληση των πολιτών. Κι αυτή τους η απέλπιδα προσπάθεια έπεσε στο κενό. Μαζί καθημερινά καταφέραμε κι από μια μικρή νίκη. Μέχρι την Κυριακή που θα έρθει η μεγάλη, η καθοριστική νίκη. Η νίκη του Ροδιακού Λαού».

Ο κ. Χατζηευθυμίου τόνισε ότι δεν έρχεται για να διαχειριστεί το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο μοντέλο του «Δήμου γραφειοκράτη» και στόχος είναι η ανατροπή του μέσα από το σχέδιο που παρουσίασε.
«Έρχεται ο Δήμος της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, της αποκέντρωσης.Έρχεται ένα νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου», είπε ο Χατζής Χατζηευθυμίου.

Ειδική μνεία έκανε στο πρόγραμμλα του για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες:
«Κάθε χωριό θα μπορεί να κάνει το μικρό, το αυτονόητο έργο σε αντίθεση με ό,τι γίνεται σήμερα που ο Δήμος είναι ανίκανος να αλλάξει μια λάμπα, να επιλύσει το πιο μικρό και ασήμαντο πρόβλημα».
Δεν απέφυγε να εξαπολύσει επίθεση και στα μέλη της παράταξης Κουσουρνά που όταν πήγαν σε άλλες παρατάξεις του επέρριψαν τις αποκλειστικές ευθύνες για την κακοδαιμονία του νησιού:

«Αυτοί που τώρα, όψιμα, θυμήθηκαν τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά, μπορούσαν να το είχαν κάνει. Και είναι ανέντιμο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στο Στάθη Κουσουρνά. Για να εξαγνιστούν οι ίδιοι. Οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι. Δεν το έκαναν, γιατί δεν ήθελαν. Βολεύονταν σε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας, ήθελαν να παριστάνουν τους τοπάρχες και τους φεουδάρχες σε τοπικό επίπεδο. Τους είδατε πόσο απροκάλυπτα χρησιμοποίησαν τις Δημοτικές Δομές για δικό τους όφελος και χωρίς καμιά ντροπή το παραδέχονται ανερυθρίαστα; Αυτό το σύστημα εμείς θα το ξηλώσουμε. Μαζί με τους εκφραστές του», υποσχέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο έργο του, ως δήμαρχος Ροδίων, δεσμευόμενος ότι η πόλη θα καθαρίσει ξανά μέσα από το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας που έχει εκπονήσει.

Μίλησε ακόμη και για το πρόγραμμα ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Ρόδου και παρέπεμψε όσους αμφισβητούν τη δική του διαχείριση την τετραετία 2006-2010, στον κ. Κουσουρνά.

«Γιατί εγώ παρέλαβα ένα Δήμο με ταμείο 816 ευρώ και παρέδωσα ένα Δήμο με 6 εκατομμύρια ευρώ ταμειακά διαθέσιμα. Ο σεβασμός μου και στο τελευταίο ευρώ του δημότη αλλά και του δημόσιου χρήματος δεν παραμένει απλά. Είναι αδιαπραγμάτευτος. Είναι στάση ζωής. Προχωράμε σε ρυθμίσεις για τα χρέη που υπάρχουν, ανάλογα με τη δυνατότητα κάθε πολίτη. Αξιοποιούμε, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ταχύτητα και τόλμη, την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Χατζηευθυμίου τόνισε ότι δεν θα διστάσει να συγκρουσθεί με το ΤΑΙΠΕΔ, αν επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία για την αξιοποίηση του γκολφ, για το Πρασονήσι και για να συμπεριληφθούν στο σχέδιο αξιοποίησης και οι αναπτυξιακές προτάσεις του Δήμου.

Δεσμεύτηκε επίσης για μείωση των τελών μέσα από ένα στοχευμένο και ρεαλιστικό σχέδιο που θα ακολουθήσει τον εξορθολογισμό.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν περιοχές του νησιού και χωριά που να πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη, να υπάρχουν ανορθολογικές χρεώσεις. Η αποκατάσταση αυτής της στρέβλωσης και αδικίας θα είναι άμεση. Μέσα σε 5 χρόνια θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος του Δήμου, με σχέδιο. Και η μείωση του λειτουργικού κόστους οδηγεί σε μείωση τελών κατά 20-25%. Μείωση του λειτουργικού κόστους δεν σημαίνει απολύσεις προσωπικού ούτε κατάργηση υπηρεσιών. Η μείωση του λειτουργικού κόστους θα προέλθει μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, που σημαίνει μείωση κόστους για το Δήμο αλλά και μείωση κόστους από την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Θα προέλθει από ένα ενοποιημένο σύστημα προμηθειών, που θα σημάνει εξοικονόμηση πόρων κατά 30%, σε σχέση με τα χρήματα που δαπανώνται σήμερα για τις προμήθειες του Δήμου. Θα προέλθει από τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων του Δήμου, από την μείωση του τηλεπικοινωνιακού και ενεργειακού κόστους του Δήμου».

Δεσμεύτηκε ακόμη για την αναδιοργάνωση της Ρόδου και για δωρεάν μεταφορά ανέργων, ανασφάλιστων, μαθητών, ΑμεΑ, πολύτεκνων και ανθρώπων με πολύ χαμηλό εισόδημα.
Θα δημιουργήσει, όπως είπε, Γραφείο Συμπαράστασης του Δημότη, με τη συνδρομή και της νομικής υπηρεσίας αλλά και δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους δημότες, σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά.

Προανήγγειλε την αναδιάταξη της ΔΕΥΑΡ με ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα, με αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι βιολογικοί ιδίως σε περιοχές όπως η Ιαλυσός. Δεσμεύτηκε για επανακοστολόγηση των υπηρεσιών και της τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και για την καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες.

«Είναι συνήθης τακτική των εκφραστών του συστήματος να ρίχνουν άσφαλτο στους δρόμους λίγο πριν τις εκλογές. Έτσι νομίζουν πως θα ξεχάσουμε την ανυπαρξία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι όμως αλήθεια πως σ’ αυτό το νησί δεν ταιριάζουν αυτοί οι δρόμοι. Ποτέ άλλοτε το οδικό δίκτυο δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση. Σταδιακά και με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργων και προτεραιοτήτων, προχωράμε σε αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου», είπε στη συνέχεια.

Ο Χατζής Χατζηευθυμίου αναφέρθηκε και στις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου τονίζοντας ότι εκείνοι που ευθύνονται σιωπούν.
«Κρύβονται, προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και να τους ξεχάσουμε. Αυτοί που μπάζωσαν ρέματα και ποτάμια, αυτοί που άφησαν ανοχύρωτο το νησί, έχουν ευθύνες. Άμεσα θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων».
Δεσμεύτηκε ακολούθως ότι στη Μεσαιωνική Πόλη θα επιστρέψει ο νόμος και η τάξη, ότι θα καταργήσει το κρατίδιο του Κορακόνερου.

Αναφέρθηκε σε ειδικές δράσεις για την προβολή και την προώθηση του τουρισμού προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση ενός νέου και ολοκληρωμένου master plan για το λιμάνι.
Τόνισε ότι απαιτείται ένα τοπικό σύμφωνο συνεννόησης για μια μεγάλη αλλαγή στο θέμα του all inclusive.
«Σε κάθε εκλογές οι επαγγελματίες της πολιτικής σας φορτώνουν με υποσχέσεις και ωραία λόγια. Εγώ μόνο μια υπόσχεση μπορώ να σας δώσω, με το χέρι στην καρδιά και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, που περιλαμβάνεται σε μία μόνο λέξη. Δουλειά», τόνισε ο Χατζής Χατζηευθυμίου.

Κάλεσε τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να στείλει «μια και καλή στο γκρίζο παρελθόν αυτούς που προσπαθούν να σύρουν τη Ρόδο μας στον πάτο και που σας θέλουν έρμαια των ορέξεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας τους».

«Μας συκοφάντησαν. Μας λοιδώρησαν. Μας υποτίμησαν. Τώρα όμως θα τους νικήσουμε. Τώρα είναι η δική σας ώρα. Δώστε τη μάχη σπίτι-σπίτι. Μην φοβάστε να διαδώσετε το μήνυμα της νίκης. Της νίκης του Ροδιακού Λαού. Της δικής μας νίκης» είπε ο Χατζής, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, μέσα σε πυκνό χειροκρότημα του πλήθους που το διέκρινε το πάθος και η θέληση για αλλαγή σελίδας.

Φώτο: Kalisperis, Νίκος, δημοκρατική

H παράταξη ΡΟΔΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΛΗΣΕ:
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗ»
• Μήνυμα νίκης και αποφασιστικότητας του επικεφαλής της Παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου ενώπιον του Ροδιακού Λαού.
• Εντυπωσιακή και μαζική η παρουσία συμπολιτών και ειδικά νέων που εξέφρασαν με δυναμισμό και παλμό την υποστήριξη της κοινωνίας στον κ Χατζή Χατζηευθυμίου.
• Παρουσίαση των προτάσεων της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. και βολές εναντίον του απερχόμενου συστήματος που αντιλαμβάνεται την εξουσία ως λάφυρο και το Δήμο ως ξενοδοχείο all

• Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου η κεντρική ομιλία του επικεφαλής της Παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου Χατζή στην πλατεία Κύπρου.
Η μεγάλη παρουσία πλήθους συμπολιτών μας και ειδικά νέων, επικύρωσε ότι την Κυριακή 18 Μαΐου, η Ρόδος μας αλλάζει σελίδα μαζί με τον Χατζή.
Η νέα γενιά ήταν παρούσα δίνοντας απάντηση σε όσους «απαξίωσαν» την πολιτική και στάθηκε με ενθουσιώδη τρόπο και δυναμισμό δίπλα στον κ Χατζηευθυμίου, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης ΡΟ.ΔΗ.
Αναλυτικότερα ο κ Χατζηευθυμίου αφού ευχαρίστησε το Ροδιακό Λαό για την μαζική παρουσία του κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις εκλογές της Κυριακής για να γυρίσει η Ρόδος σελίδα μαζί με την παράταξη ΡΟ.ΔΗ.
Επιπρόσθετα ο κ Χατζήευθυμίου αναφέρθηκε στο απερχόμενο σύστημα εξουσίας που απαξίωσε το Δήμο την τελευταία τετραετία. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή στους φεουδάρχες της εξουσίας και σε όσους αποξένωσαν τους ενεργούς πολίτες από τα κοινά και κάλεσε το λαό να πει το μεγάλο ΟΧΙ.
Στη συνέχεια ο κ Χατζηευθυμίου ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παρακάτω:
1. Μείωση του λειτουργικού κόστους του Ενιαίου Δήμου με αντίστοιχη μείωση δημοτικών τελών.
2. Δημιουργία Νέου μοντέλου λειτουργίας του Δήμου με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια των 10 Δημοτικές ενότητες
3. Στήριξη τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας με έμφαση στο τουρισμό και ειδικά την κρουαζιέρα που θα ενισχυθεί με νέες υπηρεσίες. Δηλαδή με μια επιθετική πολιτική προσέλκυσης εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας μετην εκπόνηση ενός νέου και ολοκληρωμένου masterplan για το λιμάνι.
4. Ανατροπή του τοπικού συστήματος που δημιούργησε το χρεοκοπημένο και αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Ενιαίου Δήμου.
5. Εξορθολογισμός και βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου όπως καθαριότητα, ευταξία και τήρηση νομοθεσίας σε περιοχές που αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού όπως η Μεσαιωνική Πόλη.
6. Κατάργηση του κρατιδίου ανομίας στο Καρακόνερο με ένταξη των Ρομά στον κοινωνικό ιστό και όχι με μεταφορά του προβλήματος σε άλλη Δημοτική Ενότητα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ζήτημα του Καρακόνερου ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι όπως «καθάρισε» το λιμάνι της Ακαντιάς από τα σιλό, έτσι θα καθαρίσει και τον καταυλισμό.
7. Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και δημιουργία τοπικού αναπτυξιακού πλάνου ακόμα και αν αυτό σημαίνει σύγκρουση με το ΤΑΙΠΕΔ για πρασονήσι και γκολφ Αφάντου.
8. Αναδιοργάνωση των δημοτικών επιχειρήσεων ΡΟ.ΔΑ. και ΔΕΥΑΡ με ειδικά τιμολόγια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους κ.τ.λ.
9. Αλλαγή στο θέμα του allinclusive τοπικού σύμφωνου συνεννόησης,. Δηλαδή είτε με περιορισμό του κατά μία ή δύο μέρες, όπως γίνεται στην Ισπανία, είτε με ένταξη στο συνολικό πακέτο και άλλων κατηγοριών επιχειρήσεων και υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού.
10. Δημιουργία δομών και ανάληψη δράσεων πολιτικής προστασίας ώστε η Ρόδος να θωρακιστεί και να μην υπάρξουν ξανά απώλειες σε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν χωρίς να αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι την ευθύνη.

Κλείνοντας την προεκλογική του ομιλία ο κ Χατζηευθυμίου κάλεσε τους πολίτες να διαδώσουν το μήνυμα της νίκης και της οριστικής ανατροπής του συστήματος, ώστε να επανέλθει η ελπίδα η ανάπτυξη στο νησί μας λέγοντας τα εξής:
«Σε κάθε εκλογές οι επαγγελματίες της πολιτικής σας φορτώνουν με υποσχέσεις και ωραία λόγια. Προσωπικά μια υπόσχεση μπορώ να σας δώσω, με το χέρι στην καρδιά και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, που περιλαμβάνεται σε μία μόνο λέξη δουλειά.
Σκληρή δουλειά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που θα µου δείξετε, τις ελπίδες σας για µια Ρόδο µε μέλλον και δημιουργία.
Την Κυριακή δώστε τη δική σας απάντηση. Η ΡΟ.ΔΗ εκφράζει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, μια μεγάλη πλειοψηφία πολιτών. Αυτή η μεγάλη κοινωνική συμμαχία θα σχηματοποιηθεί και θα εκφραστεί την επόμενη Κυριακή.
Θα στηριχθεί από ανθρώπους που αυτή την Κυριακή θα κάνουν άλλη επιλογή.
Αλλά την επόμενη Κυριακή θα είμαστε όλοι μαζί.
Απέναντι σε αυτό το σύστημα εξουσίας του χθες.
Μας συκοφάντησαν, μας λοιδώρησαν, μας υποτίμησαν. Τώρα όμως θα τους νικήσουμε. Τώρα είναι η δική σας ώρα. Δώστε τη μάχη σπίτι-σπίτι.
Μην φοβάστε να διαδώσετε το μήνυμα της νίκης.
Της νίκης του ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.Της δικής μας νίκης.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. Για τη Ρόδο της ανάπτυξης.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. Για τη Ρόδο της δημιουργίας.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ. Για τη Ρόδο των ονείρων μας.
Ροδίτισσες και Ροδίτες.Σας ζητώ μια ψήφο καρδιάς., Σας ζητώ να βάλετε όλοι το χέρι σας ώστε να επαναφέρουμε τις πραγματικές αξίες και πάλι στο δημόσιο βίο.
Να αποκαταστήσουμε την τάξη στον τόπο μας. Τώρα υπάρχει μόνο η Ρόδος.
Για τη Ρόδο μας, για τις επόμενες γενιές ψηφίζουμε την Κυριακή. Για τη Ρόδο που μας αξίζει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου