Ειδήσεις

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των εκλογών

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται στο Δήμο Ρόδου οι προετοιμασίες για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, την Κυριακή, 18 Μαΐου.

Έκκληση στους δημότες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να μην απέχουν, έκανε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Κάνω έκκληση να πάνε να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ευρωεκλογές. Το αναφέρω αυτό γιατί βλέπω πως η τάση για αποχή αυξάνεται. Είναι δημοκρατία να μπορούμε να εκλέξουμε τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν δεν το κάνουμε εμείς θα επιλέξουν κάποιοι άλλοι. Η αποχή δεν είναι λύση», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να μεταφερθεί το απαραίτητο υλικό και τα ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα του νησιού μας.

«Προχωράμε σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο που έχει στείλει στο Δήμο Ρόδου το υπουργείο Εσωτερικών. Έχει μεταφερθεί το υλικό των εκλογών και παραλαμβάνεται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Μέχρι και αύριο το απόγευμα η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως άλλες φορές», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Το εκλογικό υλικό έχει συγκεντρωθεί και συσκευάστηκε. Η παραλαβή του ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ», δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημοτολογίου κ. Κώστας Στυλιανού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν σήμερα Σάββατο, 17 Μαΐου από τις 08.00 έως τις 20.00. Την Κυριακή, 18 Μαΐου τα αρμόδια τμήματα θα είναι ανοικτά από τις 07.00 έως τις 19.00 προκειμένου να χορηγούνται πιστοποιητικά για την έκδοση ταυτοτήτων ή για να γίνονται ταυτοπροσωπίες.

Στα νησιά το εκλογικό υλικό εστάλη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο δήμαρχος τόνισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τον αριθμό των σταυρών, που θα βάλουν στα ψηφοδέλτια.
«Να επισημάνω στους συμπατριώτες μας να μην αγωνιούν γιατί στα ψηφοδέλτια αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών που θα πρέπει να μπουν ανά στήλη», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν τα ονόματα των υποψηφίων στην πόλη Ρόδου και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.
Ο κ. Κουσουρνάς επέστησε την προσοχή στους πολίτες και τους ζήτησε να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα ψηφίσουν.

«Να προσέξουν οι πολίτες τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα ψηφίσουν. Ειδικά στην πόλη έγιναν αλλαγές γιατί από το υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία της απογραφής που διενεργήθηκε το 2011», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως είναι στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για τη μετάδοσή τους από τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα στηθούν στο Δήμο.
«Για πρώτη φορά θα δημοσιοποιούμε τα αποτελέσματα μόνο για τις παρατάξεις που λαμβάνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Μόλις θα έρχεται η ενημέρωση από τα εκλογικά κέντρα με τη βοήθεια ηλεκτρικού συστήματος θα στέλνεται στο υπουργείο Εσωτερικών και θα προβάλλεται στην οθόνη που έχουμε στήσει», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και ξεκαθάρισε πως ο Δήμος Ρόδου δεν θα μεταδώσει τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολη η διαδικασία και δεν μπορεί να «τρέξει» με τα συστήματα που ήδη υπάρχουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου