Την έντονη διαμαρτυρία του, για τη συγκοινωνιακή απομόνωση των Λειψών, εκφράζει ο δήμαρχος Φώτης Μάγγος.

Η μη προσέγγιση, για μια ακόμη φορά, του μοναδικού πλοίου που συνδέει τους Λειψούς με τον Πειραιά, αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμά του.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι των Λειψών, λόγω της θέσης του κρηπιδώματος, κρίνεται ακατάλληλο για την προσέγγιση πλοίων όταν πνέουν άνεμοι.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Μεταφορών και Ναυτιλίας, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθεί, αλλά… λόγω καιρού αυτό δεν κατέστη δυνατό, αναφέρει:

«Τόσο εγώ, όσο και οι 800 κάτοικοι του νησιού μου υφιστάμεθα ένα μόνιμο μπούλινγκ σχετικά με το αν θα φτάσουμε στον προορισμό μας ή δεν θα ταξιδέψουμε καθόλου όταν χρειάζεται να μετακινηθούμε για να εξεταστούν τα παιδιά μας από γιατρούς, που εδώ δεν έχουμε, να υποβληθούμε σε κάποια χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία, που εδώ δεν γίνεται, να προμηθευτούμε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, που εδώ δεν υπάρχουν, να φέρουμε τουρισμό στο νησί μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ή ακόμα και να συναντήσει ο Δήμαρχος του νησιού τον Υπουργό για να του εκθέσει από κοντά αυτά τα προβλήματα. Ούτε κι αυτό γίνεται.

Ειλικρινά, κάθε φορά που δεν μπαίνει στο λιμάνι μας το πλοίο νιώθουμε ότι μας γυρίζει την πλάτη όλος ο κόσμος.

Απόρριψη και ματαίωση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα.

Για πια νησιωτικότητα μιλάμε; Ή δεν έχει για όλους μας το ίδιο εννοιολογικό περιεχόμενο η λέξη αυτή ή κάποιοι μας κοροϊδεύουν.

Ακόμη και στους αισιόδοξους νησιώτες υπάρχει πλήρης απογοήτευση για τη διαχρονική αδράνεια και τη συστηματική κατηγοριοποίηση των πολιτών της πατρίδας μας».

Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος, καταθέτει και τρία αιτήματα ζητώντας να τύχουν της δέουσας προσοχής.

Αυτά είναι:

– Αναβάθμιση του αερολιμένα Λέρου σε διεθνή.

– Τροποποίηση των διατάξεων του Ν.4412/16 σχετικά με τον ορισμό επιτροπών διεξαγωγής διαγωνισμών σε μικρούς δήμους που δεν διαθέτουν 3 μηχανικούς. (βλ. σχετ. ΑΠ 209/9-2-2017 έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου).

– Χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής επέκτασης του κρηπιδώματος στο Λιμένα Λειψών με στόχο την αύξηση ακτίνας ελιγμού των επιβατηγών πλοίων για να μην παρατηρείται πλέον το τραγικό φαινόμενο της συγκοινωνιακής μας απομόνωσης.

– Δεύτερη εβδομαδιαία σύνδεση με Πειραιά (αφορά τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας)».

ert.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ