ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονάδες αφαλάτωσης στο νησί της Πάτμου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πάτμος

Την ικα­νο­ποί­ησή του εκφρά­ζει με δηλώ­σεις του προς την «δημο­κρα­τική» ο δήμαρ­χος Πάτμου κ. Γρη­γό­ρης Στόικος, ανα­φο­ρικά με την λει­τουρ­γία των δύο μονάδων αφα­λά­τω­σης στο νησί, που ξεκί­νη­σαν κανο­νικά στις αρχές Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Στόικο, ύστερα από προ­σπά­θειες τεσ­σά­ρων ετών τοπο­θε­τή­θη­καν και ξεκί­νη­σαν τη λει­τουρ­γία τους στην Πάτμο οι δύο μονάδες αφα­λά­τω­σης συνο­λι­κής παρα­γω­γής 1.200 κ.μ. το 24ωρο.

«Με την λει­τουρ­γία τους, λύνεται ορι­στικά το πρό­βλημα της υδρο­δό­τη­σης τόσο στον οικισμό της Σκάλας, όσο και σε ένα τμήμα του οικι­σμού Χώρας. Είναι μια πολύ σημα­ντική εξέλιξη για εμάς, καθώς έχουν στα­μα­τή­σει πλέον να έρχο­νται οι υδρο­φό­ρες στο νησί. Επό­με­νος στόχος μας είναι να απο­κα­τα­στα­θεί η υδρο­δό­τηση και στον οικισμό του Γροίκου, που τους καλο­και­ρι­νούς μήνες έχει πρό­βλημα και χρειά­ζε­ται μετα­φορά νερού με υδρο­φόρα. Η περιοχή αυτή δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο της Σκάλας, ούτε με τις μονάδες αφα­λά­τω­σης γι αυτό και προ­σπα­θούμε να βρούμε μια λύση. Υπάρχει μια πρόταση, να εκπο­νη­θεί μια μελέτη ώστε να βρεθεί τελική λύση αλλά προς το παρόν –γι αυτούς τους καλο­και­ρι­νούς μήνες- θα προ­σπα­θή­σουμε να αντι­με­τω­πί­σουμε την κατά­σταση εκ των ενόντων» όπως ανέφερε.

Το σημα­ντι­κό­τερο πάντως πρό­βλημα λύθηκε και προς το παρόν η δια­δι­κα­σία εξε­λίσ­σε­ται ομαλά.

«Εκτι­μούμε ότι το επόμενο έτος θα λυθεί ορι­στικά το θέμα με την υδρο­δό­τηση της Πάτμου, συνο­λικά. Εμείς ως δημο­τική αρχή, είμαστε πολύ ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι από αυτή την εξέλιξη, διότι το νερό είναι το Α και το Ω σε έναν τόπο –πόσω μάλλον σε ένα νησί όπως η Πάτμος», τόνισε ο κ. Στόικος.

Να σημειω­θεί ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάτμου, στην ολο­κλή­ρωση του έργου συνέ­βα­λαν το Υπουρ­γείο Εμπο­ρι­κής Ναυ­τι­λίας, η Γενική Γραμ­μα­τεία Αιγαίου, ενώ ιδιαί­τερη μνεία έκανε στην απο­φα­σι­στική στάση του περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργου Χατζη­μάρ­κου, και στην συμβολή του αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, του Επάρχου Καλύ­μνου κ. Γιάννη Θεμέ­λα­ρου καθώς και στην ανάδοχο εται­ρεία κατα­σκευής και λει­τουρ­γίας των Μονάδων ‘ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.’

«Η Πάτμος είναι πλέον αυτό­νομη στο θέμα του νερού και βγαίνει από το κατά­λογο των άνυδρων νησιών, καθώς η λει­τουρ­γία των δύο αυτών μονάδων αφα­λά­τω­σης εκτός από τη λύση του υδρευ­τι­κού προ­βλή­μα­τος θα δώσει άλλη διά­σταση στην περαι­τέρω ανά­πτυξη του νησιού. Μετά την ολο­κλή­ρωση του ΧΥΤΑ, τη λει­τουρ­γία των Μονάδων Αφα­λά­τω­σης, η προ­σπά­θεια της Δημο­τι­κής Αρχής συνε­χί­ζε­ται πάντα σε συνερ­γα­σία με την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και τα αρμόδια υπουρ­γεία για την επί­τευξη και των επό­με­νων στόχων μας. Προ­σω­πικά, οφείλω να ευχα­ρι­στήσω και τον ιδιο­κτήτη των υδρο­φό­ρων πλοίων κ. Ηλια­κίδη, ο οποίος βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια το νησί μας μετα­φέ­ρο­ντας νερό πολλές φορές κάτω από δύσκο­λες συν­θή­κες» κατέ­ληξε ο κ. Γρη­γό­ρης Στόικος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.