Τοπικές Ειδήσεις

Πολλά τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται στο νησί μας

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στους δρόμους της Ρόδου. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται πολλά τροχαία ατυχήματα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ή πιο σοβαρό τραυματισμό των εμπλεκομένων οδηγών ή συνεπιβατών των οχημάτων. Οι τραυματίες καταφθάνουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου και από εκεί τα πιο σοβαρά περιστατικά, «διοχετεύονται» στην ορθοπεδική κλινική. Τουλάχιστον 10 χειρουργεία πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.
«H συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων και των περιστατικών που καταφθάνουν στο Νοσοκομείο και στην ορθοπεδική κλινική είναι αμείωτη. Πρόκειται πλέον για μία συνηθισμένη κατάσταση. Τη θερινή περίοδο αυξάνονται ελαφρώς τα νούμερα λόγω του τουρισμού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλο το υπόλοιπο διάστημα δεχόμαστε λιγότερα περιστατικά.
Από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, δεχθήκαμε εννέα περιστατικά τραυματισμών από τροχαία, πτώσεις κ.ο.κ. Σε εβδομαδιαία βάση, πραγματοποιούμε τουλάχιστον δέκα χειρουργεία. Και θα πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι στο Νοσοκομείο Ρόδου διοχετεύονται όλα τα περιστατικά από τα γύρω νησιά, από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο ελαφρά. Όλοι οι τραυματίες έρχονται στη Ρόδο. Ως περιφερειακό νοσοκομείο, καλούμαστε να διαχειριστούμε όλα τα συμβάντα από τα γύρω νησιά, παρόλο που και στα νοσοκομεία της Καλύμνου, της Λέρου και της Κω υπάρχουν χειρουργοί ορθοπεδικοί», δήλωσε στη «δ» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρόδου και διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής Μιχάλης Σοκορέλος.
Η ενίσχυση του αναισθησιολογικού τομέα με δύο μόνιμους γιατρούς, όπως σημειώνει ο κ. Σοκορέλος, έχει συμβάλει στην αύξηση των ρυθμών των χειρουργικών επεμβάσεων. Συνολικά, υπηρετούν πλέον τέσσερις αναισθησιολόγοι στο ΓΝΡ, ενώ ενδέχεται να προστεθεί στο δυναμικό του και πέμπτος αναισθησιολόγος προς το τέλος της θερινής περιόδου.
«Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο χειρουργικός τομέας λειτουργεί όπως παλιά λόγω της ενίσχυσης του αναισθησιολογικού τομέα με δύο μόνιμους γιατρούς. Πλέον το Νοσοκομείο μας διαθέτει τέσσερις μόνιμους αναισθησιολόγους. Η στελέχωση του αναισθησιολογικού τομέα, έχει συμβάλει, όπως ήταν αναμενόμενο στην αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν γινόταν μία υπερπροσπάθεια για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των χειρουργείων. Τα πράγματα βελτιώθηκαν όμως αισθητά. Μάλιστα, προς το τέλος του καλοκαιριού ενδέχεται να προστεθεί στο δυναμικό του νοσοκομείου και πέμπτος μόνιμος αναισθησιολόγος.
Βέβαια, ελλείψεις ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και νοσηλευτών εξακολουθούν να υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας», είπε ο κ. Σοκορέλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου