Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 88.576,24 ευρώ διεκδικεί με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου από αεροπορική εταιρεία, ένα ανδρόγυνο από την Ρόδο, επικαλούμενοι βλάβες που υπέστησαν από την αδικαιολόγητη και παράνομη άρνηση της εταιρείας να τους επιβιβάσει σε αεροσκάφος της!
Οι δύο Ροδίτες ταξίδεψαν την 22η Ιανουαρίου 2018 από την Ρόδο προς το Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό η δεύτερη ενάγουσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25-1-2018 στην Κλινική Ασκληπειού Κρήτης.
Στις 28-1-2018 έλαβε εξιτήριο από την κλινική. Στις 29-1-2018 επρόκειτο να επιστρέψουν από το Ηράκλειο Κρήτης στη Ρόδο με πτήση της εναγόμενης στις 13:30.
Εφθασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 12:20 και κατευθύνθηκαν προς τον κισέ έκδοσης εισιτηρίων της εναγόμενης.
Ο πρώτος έδωσε στην υπάλληλο της εναγόμενης, τις ταυτότητές τους και την πληροφόρησε ότι η σύζυγός του έχει πρόσφατα χειρουργηθεί.
Η υπάλληλος της εταιρείας αποχώρησε από το πόστο της με τις ταυτότητες τους και παρότρυνε τον πρώτο να την ακολουθήσει στο γραφείο της εταιρείας. Εκεί υπάλληλοι τον πληροφόρησαν ότι για να ταξιδέψει η σύζυγός του χρειάζεται βεβαίωση του θεράποντος ιατρού.
Τότε εκείνος τους ανέφερε ότι δεν έχουν τέτοια βεβαίωση και έλαβε την απάντηση ότι δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν.
Αντέτεινε ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση για τέτοιου είδους περιστατικά για το τι έγγραφο απαιτείται, προκειμένου να ταξιδέψει επιβάτης και έλαβε την απάντηση ότι η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της.
Η θεράπουσα ιατρός απέστειλε ακολούθως email με την βεβαίωση ότι μπορεί η σύζυγός του να πετάξει.
Οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν το δέχτηκαν ούτε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της.
Ο πρώτος ενάγων ανέφερε τα συμβάντα σε υπαλλήλους της πολιτικής αεροπορίας και του ζητήθηκε να προβεί σε καταγγελία άρνησης επιβίβασης.
Η πτήση χάθηκε και το ανδρόγυνο άλλαξε τα εισιτήρια για να ταξιδέψει την επόμενη ημέρα με άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας.
Κατά την άφιξή τους το επόμενο πρωινό στις 30 Ιανουαρίου 2018 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να ταξιδεύσουν για Ρόδο, μεταβαίνουν στον κισέ της εναγόμενης. Εκεί ο διευθυντής της εναγόμενης τους ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία αποδίδοντας όμως ευθύνες στον Ροδίτη!
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Ε. Μπακαλούμας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ