Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 33χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για παραλαβή και κατοχή ναρκωτικών από υπότροπο.
Την 10η Μαΐου 2018 και περί ώραν 13.30 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από λιμενικούς σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στην λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας με την συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε ναρκωτικά.
Την 14.00 ώρα της ίδιας ημέρας ο 33χρονος παρέλαβε το δέμα και σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μια συσκευασία με 108 γραμμάρια ηρωίνης.
Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Υποστήριξε ότι είναι τοξικομανής και άτομο εξαρτημένο από 20ετίας, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό είναι γνωστό στην Δίωξη Ναρκωτικών.
Ισχυρίστηκε ότι κάνει μεγάλες προσπάθειες να απεξαρτηθεί και ότι τον παρασύρουν στην χρήση φίλοι του.
Πρόσθεσε ότι σε δίκη με γνωστό έμπορο ναρκωτικών κατέθεσε εναντίον του, έχοντας λάβει την απόφαση να αποκόψει τελείως από τα ναρκωτικά, αφού μετά από αυτό, γνώριζε ότι τυχόν επιστροφή του στις φυλακές ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.
Δυστυχώς, ενώ ήταν ένα χρόνο καθαρός, μόλις αποφυλακίστηκε πριν από ενάμιση μήνα και αναζητούσε εργασία τον πλησίασαν παλιοί γνωστοί και τον παρέσυραν εκ νέου στη χρήση. Δεν χρειάστηκε, όπως είπε, μεγάλο διάστημα για να έχει στερητικά συμπτώματα και να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να αντισταθεί για χάρη της οικογενείας του και ιδιαίτερα του ανήλικου τέκνου του, πλην όμως η εξάρτηση από την ηρωίνη είναι πολύ ισχυρή.
Ένας παλιός γνωστός, τον οποίο περιέγραψε στην απολογία του στο Λιμεναρχείο Ρόδου, όταν αποφυλακίστηκε τον κέρασε τέσσερεις φορές. Την 9η Μαΐου 2018 τον συνάντησε και του ζήτησε να αγοράσει ένα γραμμάριο ηρωίνη. Τότε εκείνος, όπως ισχυρίστηκε απολογούμενος, του είπε ότι θα τον κεράσει και μάλιστα θα μου έδινε και 5 γραμ. δώρο εάν παρελάμβανε ένα δέμα που του είπε ότι περιείχε 50 γραμμάρια ηρωίνη.
Διατείνεται ότι στην απόγνωσή του γιατί είχε στερητικό σύνδρομο δέχθηκε να παραλάβει το δέμα.
Τόνισε εξάλλου ότι μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του επιτέθηκε Αλβανός διακινητής και τον κτύπησε επειδή έμαθε ότι είχε δώσει πληροφορίες.
Πρόσθεσε ότι έχει βεβαρημένη υγεία, προσκόμισε σχετικές βεβαιώσεις και ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα των ναρκωτικών και όχι διακινητής.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-Ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ερήμην, στον Ν. Τ. του Σ., κάτοικο Ιωαννίνων, αγνώστου διαμονής, που συνελήφθη την 24η Ιανουαρίου 2006 γιατί κατείχε σε ταράτσα ξενοδοχείου στην οδό Κανάρη, 2.904,5 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία είχε κρύψει σε σακίδιο πλάτης.
Ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από ένα άγνωστο άτομο ονόματι «Θανάση», κάτοικο Αθηνών και επρόκειτο να τα παραδώσει σε άτομο, που θα του υποδείκνυε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ