Ρεπορτάζ

Μήνυση για κακουργηματική απάτη με την αγορά ιατρικού μηχανήματος

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν την Παρασκευή με μήνυση κατά δύο κατοίκων της Αττικής οι εκπρόσωποι γνωστής εταιρείας παροχής ιατρικών υπηρεσιών της Ρόδου υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα κακουργηματικής απάτης.
Η ροδίτικη εταιρεία προκειμένου να εκσυγχρονίσει τα ιατρικά μηχανήματά της και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, στις αρχές Σεπτεμβρίου του έτους 2018, κατόπιν πολλών συζητήσεων και μετά από προηγούμενη συνεργασία με την εταιρεία των μηνυόμενων προέβησαν στην παραγγελία ενός μηχανήματος και την 4η Σεπτεμβρίου 2018 κατέθεσαν στον λογαριασμό της το ποσό των 165.000 ευρώ.
Ενώ είχαν συμφωνήσει, ότι το μηχάνημα θα βρισκόταν τοποθετημένο και θα λειτουργούσε το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου του έτους 2019, μέχρι σήμερα δεν έχει εγκατασταθεί.
‏Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τον πρώτο των μηνυόμένων, από τον Αύγουστο του 2019 επικαλείται προβλήματα στις συναλλαγές του με την προμηθεύτρια εταιρεία.
Οπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας της Ρόδου τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος των μηνυόμένων μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019 διατηρούσαν συχνή επικοινωνία με την ιατρό και μέτοχο της εταιρείας της Ρόδου. Αρχικά οι συζητήσεις είχαν ως σκοπό να τους προσδιορίσουν την ημέρα εγκατάστασης του μηχανήματος. Μάλιστα ο δεύτερος των μηνυόμένων τους έστελνε e-mail, sms και viber με τα οποία τους ζητούσε λεπτομέρειες του χώρου και συζητούσε μαζί τους σαν να μην συνέβαινε τίποτα το περίεργο και τους διαβεβαίωνε ότι όλα έβαιναν καλώς και ότι απλά υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση.
Ανάμεσα στις πολλές ανακρίβειες και ψέματα, που όπως διατείνονται, τους έλεγαν οι μηνυόμενοι, ήταν ότι το μηχάνημα καθυστερούσε στο τελωνείο και στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 τους είπαν ότι εξαφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της προμηθεύτριας εταιρείας στο Ισραήλ και ότι τελικά θα τους επέστρεφαν τα χρήματα που τους είχαν καταβάλει ως προκαταβολή.
Σήμερα, όπως ισχυρίζονται, διαδίδουν στους ιατρικούς ‏κύκλους ότι τους έχουν επιστρέψει τα περισσότερα χρήματα, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
‏Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου