Ρεπορτάζ

Ροδίτικη εταιρεία ενήγαγε παγκοσμίου φήμης εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 756.693,19 € για ζημία που υπέστη και συγκεκριμένα 313.844,15 € ως αποζημίωση για αποθετική ζημία και 442.759,04 € ως αποζημίωση πελατείας, διεκδικεί από γνωστή ανώνυμη εταιρείας πώλησης αθλητικών ειδών, παγκοσμίου φήμης, μια Ροδίτικη ομόρρυθμη εταιρεία, με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Δυνάμει Σύμβασης Δικαιόχρησης η οποία υπεγράφη το έτος 2012 μεταξύ της ροδίτικης εταιρείας και της εναγομένης, δόθηκε στην πρώτη μη αποκλειστική άδεια προκειμένου να ανοίξει και να λειτουργήσει κατάστημα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών της εναγομένης στην πόλη της Ρόδου και συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προυποθέσεις για την χρήση των διακριτικών σημάτων, την τεχνογνωσία και την εμπορία αθλητικών ειδών της. Ακολούθησαν τρείς τροποιητικές συμβάσεις που ήταν γραμμένες στην αγγλική γλώσσα και υπεγράφησαν μεταξύ τους χωρίς την παρουσία μεταφραστή στηριζόμενοι στη σχέση εμπιστοσύνης η οποία πίστευαν ότι διέπνεε τη μεταξύ τους σχέση.
Η διάρκεια της συμβάσεως ορίσθηκε πενταετής με δυνατότητα μονοετούς επέκτασης της, μετά την πάροδο της πενταετίας.
Τα πέντε πρώτα έτη της συνεργασίας τους όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα με το κατάστημά να έχει έναν αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών ο οποίος αυξάνονταν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τα έτη 2016 και 2017 να ξεπεράσει το ποσόν του 1.000.000 €.

Είχε γίνει δε σιωπηρή συμφωνία μεταξύ τους για την εξόφληση του συνόλου των παραδοθέντων εμπορευμάτων έως το τελος Σεπτεμβρίου κάθε έτους, παρατείνοντας αντίστοιχα το χρονικό διάστημα της πίστωσης κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η εμπορική κίνηση στη Ρόδο είναι μειωμένη.
Τον Ιανουάριο του έτους 2018 και ενώ διένυαν το τελευταίο συμβατικά έτος της συνεργασίας τους, με εύλογη προσδοκία ότι αυτή θα ανανεωνόταν για άλλα πέντε έτη όπως τους είχαν διαβεβαιώσει και οι προστηθέντες της αντιδίκου το έτος 2016 προκειμένου να προχωρήσουν στο άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος η αντιμετώπισή τους άλλαξε ριζικά, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα στη συνεργασία τους, που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική τους ζημία.
Αποκορύφωμα υπήρξε η καλοκαιρινή σεζόν τους έτους 2018, κατά την οποία παρότι εγκαίρως είχαν υποβάλει την παραγγελία των εμπορευμάτων και ενώ δεν υπήρχε κάποιο προηγούμενο ληξιπρόθεσμο ποσό το οποίο να οφείλει δεν της απέστειλε το σύνολο της παραγγελίας με αποτέλεσμα να μην έχει εμπόρευμα για να πωλήσει και να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία και εν τέλει να αναγκαστεί να κλείσει τα καταστήματά της.
Στην πορεία διαπίστωσε, όπως τονίζει, ότι η μεταστροφή αυτή στην συμβατική τους σχέση ήταν η απόφαση της εναγόμενης να παραχωρήσει σε μεγάλο οικονομικό όμιλο το δικαίωμα να ανοίξει κατάστημα στη Ρόδο με τα προϊόντα της.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Πόπη Οικονόμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου