Ειδήσεις

«Καμπανάκι» Ρέτσου για φόρους και Airbnb

“ Όμηρος “ της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών τα ελληνικά ξενοδοχεία, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο Γιάννης Ρέτσος καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε σειρά θεσμικών ζητημάτων, που επηρεάζουν εξακολουθητικά τις τουριστικές επιχειρήσεις όπως:

-Η υψηλή φορολογία που έχει αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.

-Η ανάγκη δημιουργίας νέου χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό.

-Το ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων που δεν έχει ακόμα επιλυθεί σε επίπεδο φορολογίας και θέσπισης κανόνων λειτουργίας.

-Η θέσπιση κινήτρων για νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας προκειμένου να μειωθεί η ανεργία στη χώρα , καθώς και η διατήρηση των ρυθμισμένων σχέσεων εργασίας με έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι, “ δεν είναι αρκετή μόνο η προσπάθεια και οι όποιες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Χρειάζεται η δέσμευση και υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για την επόμενη μέρα και για το 2019 ο Γιάννης Ρέτσος θέτει ως προτεραιότητα “ συνέργειες, συνεργασίες και σύνθεση δυνάμεων “.

Για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι, επισκέφτηκαν τη χώρα μας περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες μαζί με τις αφίξεις επισκεπτών από κρουαζιέρα ).

Επίσης , εκτιμάται ότι, οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις κινήθηκαν κοντά στα 16 δισ. ευρώ.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου