Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 220.000 ευρώ διεκδικεί με αγωγή, που συζητήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, από ανώνυμη ναυπηγική εταιρεία, ενός εργολάβου και ενός εκπροσώπου έτερης ναυπηγικής εταιρείας, γνωστός μηχανολόγος – μηχανικός της Ρόδου, το σκάφος του οποίου διαλύθηκε από… γερανό!
Ο ενάγων τυγχάνει ιδιοκτήτης μηχανοκίνητου σκάφους αναψυχής τύπου Technema με την ονομασία «C’ EST LA VIE», κατασκευασμένου από ενισχυμένο πλαστικό GRP, το οποίο φέρει 2 μηχανές ντίζελ, ιπποδύναμης η καθεμία 1086 HP.
Η πρώτη των εναγομένων διατηρεί επιχείρηση ελλιμενισμού ιδιωτικών σκαφών στον τουριστικό λιμένα Νηρέας της Ρόδου, και αναλαμβάνει κατ’ επάγγελμα και έναντι αμοιβής τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη ιδιωτικών σκαφών.
Ο δεύτερος των εναγομένων, τυγχάνει εργολάβος, ο οποίος ανέλαβε κατ’ εντολήν της πρώτης των εναγομένων την επισκευή της δεξαμενής ανέλκυσης σκαφών, η οποία είχε υποστεί ζημιές από καταιγίδα και συγκεκριμένα ανέλαβε την επανατοποθέτηση – επισκευή των πλαϊνών τοιχίων που έχουν κατασκευαστεί από μπλοκ μπετόν, δηλαδή τη μετακίνηση των μπλοκ μπετόν που είχαν πέσει στη δεξαμενή από την καταιγίδα, από τη δεξαμενή στη θέση τους. Για την εργασία αυτή απαιτείτο γερανοφόρο όχημα λόγω του όγκου και του βάρους των μπλοκ μπετόν.
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 13.00 γερανοφόρο όχημα με χειριστή τον δεύτερο των αντιδίκων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο καρνάγιο Νηρεύς Ρόδου, ανετράπη λόγω πλημμελών χειρισμών από τη δεξιά πλευρά με συνέπεια να πέσει ο βραχίονάς του (μπούμα) στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής του, το οποίο ήταν ανελκυσμένο εκεί προκαλώντας σ’ αυτό εκτεταμένες ζημιές οι οποίες είναι αδύνατο να αποκατασταθούν.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μ. Τσέρκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ